Nunsense

Pet redovnica pjevajući i plešući pokušava skupiti novac za ukop svojih nesretno preminulih Sestara iz reda.
Share on facebook
Share on twitter

Mjuzikl za koji je Dan Goggin skladao glazbu, napisao libreto te režirao originalnu verziju, postao je pravi hit i drugi najdugovječniji mjuzikl na off-Broadwayu. Preveden je na dvadesetak jezika a u različitim postavama diljem svijeta (pa tako i u Hrvatskoj) postavljen je oko pet tisuća puta. Napravljeno je i pet nastavaka.

Originalni Nunsense premijerno je izveden 1985. godine. Dobio je 4 Outer Critic Circle Awards, za najbolji off-Broadway mjuzikl, libreto i glazbu.

Nekolicinu redovnica iz reda u Hobokenu u New Jerseyju na povratku s binga dočeka neugodno iznenađenje – kuharica, sestra Julia, slučajno je otrovala čak 52 članice reda. Preostalim sestrama hitno je potreban novac za ukop. Časna Majka u viziji od Svete Katarine (ili Tome Akvinškog u ženskoj odjeći, nije sigurna) dobije savjet da sestre počnu izrađivati čestitke. Sestre zarade pristojnu svotu novca jer čestitke postanu hit, pokopaju 48 redovnica a Časna Majka misleći da imaju novca na bacanje, kupi videorekorder. Ispostavi se da je novca nestalo pa su Sestre prisiljene četiri nesretnice držati u škrinji za zamrzavanje dok ne prikupe novac za ukop.

Časna Majka odluči napraviti audiciju i sa nekolicinom Sestara održati dobrotvornu priredbu te tako prikupiti novac. I tako se na pozornici osnovne škole, pred publikom, među scenografijom iz Briljantina koji postavljaju učenici iz osmog razreda, nađe pet redovnica.

Časna Majka, Mary Regina, bivša cirkuska artistica, Sestra Mary Hubert, Sestra Robert Anne, odrasla na ulicama Brooklyna, Sestra Mary Leo, odlučna da postane prva redovnica-balerina i Sestra Mary Amnezija koja je izgubila pamćenje nakon što joj je raspelo palo na galvu, izvode niz točaka u kojima pričaju o životu u samostanu.

U mjuziklu je samo pet likova. U ovoj verziji snimljenoj 1998., koju je za televiziju režirao David Stern, u ulogama raspjevanih i rasplesanih redovnica nastupaju Rue McClanah, Christine Anderson, Semina De Laurentis, Christine Toy i Terri White.

1/17

2/17

3/17

4/17

5/17

6/17

7/17

8/17

9/17

10/17

11/17

12/17

13/17

14/17

15/17

16/17

17/17

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE