Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Ima li kraja? I umjetnici iz ZKL ne žele ovakav Zakon o kazalištima

Ima li kraja? I umjetnici iz ZKL ne žele ovakav Zakon o kazalištima

Iz čak pet od ukupno sedam zagrebačkih gradskih kazališta ministrici je stigla odbijenica aktualnog nacrta Zakona o kazalištima. Je li vrijeme da ministrica 'digne ručnu'?

Odbijenice pljušte. Danas je je i umjetničko osoblje Zagrebačkog kazališta lutaka pisalo ministrici kulture i medija:

"Poštovana ministrice Obuljen Koržinek, 

proučivši "Nacrt prijedloga Zakona o kazalištu" uočili smo određene sporne točke, nejasnoće i razne nedorečenosti te stoga smatramo da bi prihvaćanje Nacrta u ovom obliku moglo nanijeti veliku štetu statusu kazališnih umjetnika, kazališnim institucijama i kazališnoj umjetnosti u Hrvatskoj.

Pridružujemo se inicijativi kolega iz ZKM-a te upućujemo apel kojim tražimo da se ovaj Nacrt preispita i u raspravu uključe sve zainteresirane strane.

S poštovanjem, 

umjetničko osoblje ZKL-a"

Podsjetimo, zakon su prethodno odbacili u Zagrebačkom kazalištu mladih, Žar ptici, Trešnji i Komediji, a isto su učinile i Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika, UNISON - Hrvatski glazbeni savez, Hrvatsko društvo profesionalnih baletnih umjetnika, Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi.

Svemu tom usprkos, ministrica i dalje uporno najavljuje kako će zakon uskoro uputiti u proceduru savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, nakon što je sindikatima i struci prethodno dala samo 6 dana za očitovanje na njegov tekst, a koji smo u cijelosti objavili ovdje.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE