Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Što su o prijedlogu novog Zakona o kazalištima napisali sindikati i struka?

Što su o prijedlogu novog Zakona o kazalištima napisali sindikati i struka?

Zašto je prijedlog novog Zakona o kazalištima potpuno neprihvatljiv s pravnog i strukovnog gledišta? Objasnit će vam dokumenti koje su Ministarstvu kulture uputili Glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, sindikalni povjerenici nacionalnih kazališta i ansambla LADO. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali proteklih dana, prijedlog novog Zakona o kazalištima kreiran je bez sudjelovanja struke i sindikata kao socijalnih partnera, a osim što je cijeli proces izrade bio posve netransparetan i krajnje problematičan, tekst prijedloga u izravnom je sukobu s postojećim zakonskim aktima i krajnje štetan za domaću kazališnu zajednicu.

No, iako nisu bili uključeni u proces izrade zakona i Glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi i sindikalni povjerenici nacionalnih kazališta uputili su Ministarstvu kulture i medija svoje primjedbe na tekst prijedloga zakona, a iste vam u cijelosti prenosimo u nastavku.

***

Zakon_o_kazalištima_prijedlog_osvrt_HSDK_13052021

 

Mišljenje_prijedlog_Zakon_o_kazalištima
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI