Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > 9. Cirkobalkana

9. Cirkobalkana

Od 28. svibnja do 5. lipnja Festival Cirkobalkana u svom 9. izdanju vraća se u Zagreb, s misijom da na jednom mjestu okupi i podrži regionalne i inozemne cirkuske umjetnike i umjetnice, potakne suradnje, razmjenu ideja i iskustava.
Share on facebook
Share on twitter

Cilj festivala je predstaviti suvremeni cirkus široj publici i to kroz njegov autentični i inovativni izvedbeni vokabular koji proizlazi iz njegove transdisciplinarnosti.

Kako kažu organizatori: "U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života. Iako će broj publike biti ograničen po izvedbi, osigurali smo dovoljan broj predstava i popratnog programa da festival poprati širi broj publike."

Festival će se odviti u cirkuskom šatoru  CIRKOBALKANE dignutom na livadi Pogona Jedinstvo na Trnjanskm nasipu.

Uz izvedbeni dio programa publici se nude i radionice, razgovori s umjetnicima, izložbe, video projekcije i još zanimljivosti koji će cirkuski šator i prostor oko njega pod vedrim nebom  učiniti ugodnim mjestom za boravak.

Planirano vrijeme za izvedbe je  u 20 sati u samom šatoru.

 

IZVEDBENI PROGRAM :

 

28.5. Cirkusfera(RS): »Nula«, prezentacija rada u nastajanju u okviru SubScene

29.5. Marina Cherry (SE/SAD): »Only Bones v1.6.«, predstava

30.5. Los Putas Makinas Company (FR): »Tutti Frutti«, predstava

2.6. Chiara Marchese (FR): »Le poids de l'âme - tout est provisoire« prezentacija rada u

nastajanju u okviru circusnext platforme

3.6. OLGA_ CirqAnalogique (ES): »LP (Long Play)«, prezentacija rada u nastajanju

u okviru circusnext platforme

4.6. Dora i Mišo Komenda (HR): »Zvuk i Tijelo«, premijera predstave

5.6. Un Loup pour l’homme (FR): »Cuir«, predstava

 

Festival CirkoBalkana 9 organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda, a sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa - regionalni program za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Automnim kuturnim centrom - ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.

Prehranu izvođača sponzoriraju: Annapurna i Vesela Motika.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI