Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Javni poziv za prijave na umjetničke rezidencije Cirkuske rezidencijalne mreže 2021.

Javni poziv za prijave na umjetničke rezidencije Cirkuske rezidencijalne mreže 2021.

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj je otvoren od 22.3. do 5.4.2021. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 12.4.2021.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/8uv43VLYG8NFFPQQ6

Pozivaju umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.
Umjetnici_e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2021. godini u pet različitih prostora u Hrvatskoj

- Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)

- Mala scena Doma mladih (Split)

- HALA 100 (Split)

- Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)

- Dvorana i kazalište DC Rojc (Pula)

- Klub Kulture (Križevci)

Opis i termini rezidencija u navedenim prostorima dostupni su ovdje.

 

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2021. godine.
Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com

Cirkuska rezidencijalna mreža 2021. realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Grada Splita, Grada Rijeke i Zaklade Kultura nova.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE