Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Počinje festival suvremenog cirkusa: 9. Cirkobalkana

Počinje festival suvremenog cirkusa: 9. Cirkobalkana

Od 28. svibnja do 6. lipnja publika ima priliku vidjeti neke od najzanimljivijih aktualnih ostvarenja na polju regionalne i europske scene suvremenog cirkusa, I to u dvije forme s ukupnih 7 izvedbi.
Share on facebook
Share on twitter

Izvedbeni program CirkoBalkane 9 odvija se u cirkuskom šatoru CirkoBalkane i u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, na istoj adresi: Trnjanski nasip bb, a  sadržaj je sljedeći:

 

28.5. 19:00 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

         CB2 (HR/RS ): "Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati"

prezentacija rada u nastajanju u okviru SubScene

 

29.5. 19:30 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

         Marina Cherry (SE/SAD): »Only Bones v1.6.«, predstava

 

30.5. 20:00 CirkoBalkana cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

         Los Putas Makinas Company (FR): »Tutti Frutti«, predstava

 

2.6.  20:00 CirkoBalkana šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

       Chiara Marchese (FR): »Le poids de l'âme - tout est provisoire« prezentacija rada u nastajanju u okviru circusnext platforme

 

3.6.  19:00 Velika dvorana Pogona Jedinstvo

       OLGA_ CirqAnalogique (ES): »LP (Long Play)«, prezentacija rada u nastajanju u okviru

       circusnext platforme

 

4.6.  19:00 CirkoBalkana šator u dvorištu Pogona Jedinstvo

       Dora i Mišo Komenda (HR): »Zvuk i Tijelo«, premijera predstave

 

5.6.  19:00 Velika dvorana Pogona Jedinstvo

       Les Hommes penches (FR): "Instable", predstava

 

Osim izvedbenog dijela, program čini i Laboratorij cirkuske umjetnosti, nezaobilazna edukacija namijenjena lokalnim cirkuskim umjetnicima_ama. »Istraživački laboratorij za cirkuske umjetnike« vode umjetnici kompanije OLGA_CirqAnalogique (ES), dok  Los Putas Makinas (FR) vode Radionicu cirkuske umjetničke prakse. Radionice pokrivaju širok spektar cirkuskih i srodnih izvedbenih tehnika i namijenjene su umjetnicima_ama koje žele otići korak dalje od same tehnike i obogatiti svoj izvedbeni vokabular.

Kao i svake godine, program uključuje i popratni dio, pa će tako publika moći pogledati izložbu fotografija Marije Stojković »Sva djeca CirkoBalkane«, koja se otvara 26. 5. u 20:00. u Knjižnici Marije Jurić Zagorke I traje kroz cijeli festival.

31.5. U 19:00 u cirkuskom šatoru projicirati će se film »Sustav K« u sklopu programa Kino Cirkus koji se odvija u partnerstvu s ROOM 100 iz Splita,

1.6. u 18:00 slijedi promocija novog broja časopisa Kazalište, također u cirkuskom šatoru, čiji temat obuhvaća suvremeni cirkus u Hrvatskoj.

CirkoBalkana 9 festival je financijski je podržan od strane Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa - regionalnog programa za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Automnim kulturnim centrom - ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.
Prehranu izvođača sponzoriraju: Annapurna, Vesela Motika, OPG Biomara/Hrana za dobro

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI