Search
Close this search box.

Nova COVID-19 ograničenja za kazališta

Nakon što je danas zabilježen rekordan broj umrlih od novog koronavorusa, nacionalni Stožer civilne zaštite donio je nove mjere, među njima i one koje se odnose na kazališta.

'Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su vjerski obredi, kina, kazališta i razne sjednice, uvedena su dodatna ograničenja. Broj se ograničava u odnosu na prostor, što znači da za svaku osobu moraju biti osigurana četiri četvorna metra. Također na ulazu mora biti označeno koliko osoba može biti maksimalno u prostoru te se oni moraju često provjetravati i pridržavati svih epidemioloških mjera. Mjere će kontrolirati policija, inspektori civilne zaštite i državnog inspektorata, a bit će na snazi do 15. prosinca 2020. godine', rekao je konfereciji za medije danas ministar Davor Božinović.

Mjere će biti još strože u Varaždinskoj županiji.

'U njoj se zabranjuju sva javna događanja na otvorenom s više od 20 ljudi, zabranjuju sva događanja u zatvorenom, zabranjuje rad svih ugostiteljskih objekata, zabranjuju sva sportska natjecanja i treninzi te korištenje sportskih centara i terena u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta', poručio je ministar.

Sve navedene, ali i brojne druge nove mjere stupaju na snagu u nedjelju točno u ponoć.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE