Search
Close this search box.

Prvi na nezavisnoj sceni: u KUNST ubuduće samo s COVID potvrdom ili testom

Kako bi se barem donekle mogao vratiti normalnom radnom ritmu, KunstTeatar od ovog mjeseca uvodi nove mjere za gledatelje.

"Zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 molimo sve gledatelje da na predstave ne dolaze u slučaju povišene tjelesne temperature i drugih simptoma bolesti (kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha i okusa). Za ulazak na predstave obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz jednu dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati). Zbog zaštite drugih gledatelja, ali i izvođača te drugih suradnika prisutnih na izvedbi, molimo sve gledatelje da na predstavu ponesu svoju masku za lice te je na pravilan način nose tijekom predstave."

Tim riječima u najavi svog ovomjesečnog programa KustTeatar prvi na nezavisnoj sceni najavljuje obavezne potvrde ili pak testove za gledatelje svih produkcija koje će ubuduće igrati na njihovoj sceni u Dubovačkoj 1, na zagrebačkoj Trešnjevci.

Odluku kakva je na snazi u najvećem broj europskih zemlja, u jednom od najmlađih i najagilnijih domaćih nezavisnih teatara donijeli su sami, jer je ona zapravo jedini način da kazalište s 40-tak mjesta u gledalištu nastavi raditi, jer bi u suprotnom - s obzirom na trenutnu javnozdravstvenu situaciju - smjeli primiti jedva dvadesetak gledatelja.

No, odluke na nacionalnoj razini, odnosno one Stožera ili Ministarstva kulture,  još uvijek nema, što na sceni proizvodi priličan kaos. Posebno su pogođena kazališta za djecu i mlade, jer za njih nema baš nikakvih smjernica, ali ni potvrda o cjepljenju.

Potvrdila nam je to i Buga Marija Šimić iz zagrebačke Male scene. Oni za predstavu Ninabu traže COVID potvrde jer je ona interaktivna, dok za ostale potvrde ne traže, ali zato ograničavaju broj mjesta i drže razmak. "Kolege koji imaju predstave kod nas mogu birati ili tražiti covid potvrde pa mogu napuniti dvoranu ili igrati s mjerama, ali i mi razmišljamo o uvođenju potvrda tijekom Adventa."

Odluka Male scene, ali vjerojatno i brojnih drugih ovisit će o kombinaciji ekonomske logike i uspješnosti modela na koji se odlučio KunstTeatar, a koji u studenom nudi nove predstave Ti si prvi hrabar i Granatiranje, ali i reprize predstava Vic o Sizifu, Flex, Memorija (svijeta) je puna, Dobar, loš, mrtav i Bilo bi šteta da biljke krepaju, a nakon duge pauze u Kunst se vraća i predstava Marta i sedam strahova. Uz to, ugostit će i dvije nezavisne produkcije drugih producenata: Zadnju prije nego odem Lade Bonacci i Mistero buffo Dražena Šivaka.


Ulaznice su u prodaji na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE