Naslovnica > VIJESTI > U Srbiji zabranjene predstave nakon 21 sat

U Srbiji zabranjene predstave nakon 21 sat

Vlada Srbije donije je odluku da od večeras svi objekti, osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa za dostavu hrane moraju biti zatvoreni od 21 sat do pet ujutro, a odluka je izazvala nevjericu kazalištaraca.
Share on facebook
Share on twitter

Posljedica odluke Vlade je pomicanje večernjih termina predstava na najkasnije 18.30 sati, a uz to će na snazi biti i sve druge, već postojeće mjere, kao što je ona o ograničenju broja gledatelja.

Odluka je izazvala brojne reakcije, pa je tako glumac Petar Božović za portal Nova.rs izjavio: “Neću da pristanem na poniženje da igram predstave od 18 sati”. Njegov kolega Radoslav Rale Milenković također je kritizirao poistovećivanje kazališta s klubovima, splavovima, kladionicama i kockarnicama.

Alo mozgovi bez pameti!”, poručio im je Milenković na svom Facebook profilu i naveo zbog čega bi kazališta trebalo izostaviti iz ovih mjera:

Za vaše mozgove bez pameti to je logično, budući da je opštepoznato kako virus Covid 19 pre 21h ne napada ljubitelje pozorišta!

Jug Radivojević, ravnatelj Beogradskog dramskog pozorišta, kaže da svemu usprkos nastavljaju s radom do kraja godine.

"Uz jednu situaciju koja je veoma specifična, a to je to pomeranje početka predstava. Videćemo kako će se to odraziti na posetu. I to je svakako jedno od rešenja jer suština je da nastavimo rad i da se ne zaustavimo. Prilagođavaćemo se kao i prethodnih meseci."

Ravnateljica Narodnog pozorišta u Beorgradu, Ivana Vujić odluku je komentirala na sličan način: "Ako je predstava u trajanju od jednog sata, onda ćemo počinjati u 19 sati, a ako je duža, onda ćemo početi ranije. Mi imamo neke predstave kao što je “Bastijen i Bastijena”, Mocartova opera za mlade, koja se uvek izvodi nedeljom u 18 sati. Potrudićemo se da ostale predstave odigramo tako da omogućimo i umetnicima i publici da u određeno vreme jer mi moramo kuću da ispraznimo i zatvorimo do 21 sat."

Ravnatelj Ateljea 212 Novica Antić kaže pak: "Ja se i divim našim gledaocima koji su verni i dolaze na predstave. Ali sa ovim pomeranjem, pitanje je da li će moći da dođu, jer to je vreme kada se mnogi vraćaju sa posla, kada je špic u gradu. Ali eto, krećemo i prva predstava na repertoaru u novom terminu biće u četvrtak."

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI