Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 12. Noć kazališta – 21. studenog

12. Noć kazališta – 21. studenog

Noć kazališta bit će održana 21. studenoga u više od 40 gradova i mjesta i, kako je najavljeno, unatoč pandemiji.
Share on facebook
Share on twitter

Na konferenciji za novinare u maloj dvorani Kulturnog centra Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu, organizatora manifestacije, koordinatorica projekta Sandra Banić Naumovski izrazila je zadovoljstvo što će se i ove godine, unatoč otegotnim okolnostima za društveni i kulturni život općenito, Noć kazališta uspjeti održati, iako u prilagođenom obliku i uz manji broj sudionika.

"Kazališta se ne predaju. I ove godine bit će spremna i, u uvjetima u kojima će se zaštititi zdravlje svih umjetnika i posjetitelja, održati 12. manifestaciju Noć kazališta u RH", rekla je Banić Naumovski, te istaknula kako će s obzirom na specifičnosti uvjeta održavanja, osim održavanja predstava uživo biti i uživo izvedenog popratnog programa koji ove godine neće biti organiziran za velike brojeve gledatelja, no  bit će i koncerata, izložbi, otvorenih proba i druženja, koliko je to moguće.

Noć kazališta prvi put uključuje online programe koje su kazališta priredila za svoje posjetitelje, za koje će poveznice biti objavljene na mrežnoj stranici Noći kazališta, kao i samih sudionika.

Noć kazališta ponovo će trajati više dana, od 19. studenoga u Grubišnom Polju i Zadru, zaključno s 27. studenoga i održavanjem programa na otoku Korčuli. Višednevno održavanje manifestacije dogodit će se i u Novoj Gradiški i Šibeniku, a unatoč svim okolnostima ove se godine manifestaciji pridružio otok Krk, gdje se programu priključila udruga Knezovi krčki Frankopani.

Ipak, najveći broj kazališta i ustanova programe će održati na samu Noć kazališta, 21. studenoga, a detaljan program, koji se s obzirom na okolnosti neprestano ažurira, potražiti možete ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI