U osmoj Noći kazališta – 38 000 posjetitelja!

Noć kazališta je pretvorila Hrvatsku u kraljevstvo kulture na jedan dan (za one malene) i jednu noć (za one malo veće). Posjećenost programa bila je iznad svih očekivanja.

"I ove, osme godine po redu, Noć kazališta potvrdila je da je sjajan projekt u kojem uživaju svi koji žive kulturu – izvođači, glazbenici, scenski radnici, ljudi koji rade u kulturi, a posebno gledatelji koji u ovoj noći dobiju više nego bilo koje kazališne noći", kazala je Hini voditeljica ureda Noći kazališta Nada Kruljac.

Održana pod sloganom "Kraljevstvo za kulturu", ovogodišnja se Noć kazališta ponovno pokazala kao odlična platforma za povezivanje i umrežavanje svih kulturnih dionika u jednodnevnoj čaroliji kazališta kojom su publiku još jednom poveli na fantastično putovanje izmaštanim svjetovima izvedbenih umjetnosti, u predivnoj sinergiji koja dokazuje ne samo da interesa za kazalište ima, već i da on iz godine u godinu raste, napomenula je Kruljac.

"Može se reći da je Noć kazališta i ove godine pretvorila Hrvatsku u kraljevstvo kulture na jedan dan – za one malene, i jednu noć – za one malo veće. Posjećenost na sve programe bila je iznad svih očekivanja, a nadamo se da će se uspješnost ove noći preslikati na svaku noć u godini", poručila je.

Svake godine Noć kazališta u nečemu ruši rekorde, a ove godine to je broj od rekordnih 145 predstava u ponudi ukupno 86 institucija na 77 lokacija u 46 hrvatskih mjesta i gradova.

Idejni začetnik manifestacije je Dječje kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, koje je ove godine ponudilo jedan od najbogatijih programa s čak sedam besplatnih predstava za koje se tražila "karta više".

U Noći kazališta ukupno su četiri premijere, a jedna od njih, koju je u zagrebačkom klubu Vinyl postavio Teatar Erato, otvorila je novu kazališnu scenu u samom centru glavnoga grada.

Kao i svake godine, i ove su se inicijativi priključile druge europske zemlje, pa su tako istoga dana u sklopu Europske noći kazališta svojim programima sudjelovale brojne institucije u još sedam zemalja – Slovačkoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Austriji te Češkoj.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE