Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Šturlić: Promjena termina Noći kazališta nije se dogodila zbog braniteljskih zahtjeva

Šturlić: Promjena termina Noći kazališta nije se dogodila zbog braniteljskih zahtjeva

Vjerovali ili ne, ravnatelj NS Dubrava, organizatora Noći kazališta jutros je za odgodu termina Noći kazališta okrivio - kazalištarce. [AUDIO]

Podsjetimo, 20. rujna objavljen je zahtjev Udruge branitelja Domovinskog rata 91. da se da promijeni termin održavanja ovogodišnje Noći kazališta, a kako ista ne bi koincidirala sa obilježavanjem pada Vukovara.

Dan kasnije na mrežnim stranicama Noći kazališta osvanuo banner s novim terminom - 25. studenoga, premda o pomicanju ni na koji način nisu obaviještene organizacije koje u toj manifestaciji tradicionalno sudjeluju, pa ni naša redakcija koja joj je od samog pokretanja bila medijski pokrovitelj.

Niti jedan medij koji je tih dana pokušavao od NS Dubrava dobiti odgovor na pitanje zašto je došlo do pomicanja odgovor dobio nije, ali zato jest priopćenje Ministarstva kulture u kojem stoji da je sam organizator odlučio promijeniti termin manifestacije iz pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata.

Sve to Željko Štrulić ravnatelj NS Dubrava jutros je de facto proglasio - lažima, i ustvrdio da su za pomicanje Noći kazališta krivi sami kazalištarci. Točnije, tvrdi kako nije bilo prijava za održavanje programa 18. studenoga i da taj termin 'nikome nije odgovarao', premda su - kako svjedočimo - brojna kazališta (Gavella, HNK Split, Ludens...) i nakon odluke o pomicanju termina svoje besplatne programe održala upravo - 18. studenoga!

"Mi nismo reagirali na nikakvog  branitelja ili HVIDRA-u iz Koprivnice, uopće, jer nas to nije interesiralo.Ono što je bitan parametar u svemu tome da do te srijede, utorka, srijede, prije nije bilo prijava za Noć kazališta. Kad smo promijenili datum bilo je odjedanput u dva dana 25 prijava... bi sigurno bi bilo pomicanja i bez toga jer nije bilo prijava, nikome koga god smo zvali nikome nije odgovarao taj dan...", kaže Šturlić.

Je li onda Ministarstvo kulture svojim priopćenjem obmanjivalo javnost ili to sad čini Željko Šturlić, procijenite sami nakon što poslušate njegovu izjavu u jutrošnjoj emisiji Katapultura Hrvatskog radija.

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE