Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Noć kazališta – 16. studenoga

Noć kazališta – 16. studenoga

Noć kazališta ove će se godine održati 16. studenoga u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske.

Noć kazališta 2019. službeno će se održati u subotu 16. studenoga, no za nju vezane aktivnosti tradicionalno se održavaju tijekom nekoliko dana, ove godine počevši već od 15. studenoga.

Neka su mjesta odlučila imati program više dana, pa će tako nekoliko Noći kazališta imati Beli Manastir, Šibenik, Bjelovar, Zaprešić.

Od ove je godine novost Noći kazališta dvoipolgodišnji europski projekt segmentacije kazališne publike pod nazivom Audience Segmentation System in European Theatres, koji glavni organizator Noći kazališta, Narodno sveučilište Dubrava provodi u suradnji s nacionalnim koordinatorima iz Češke, Bugarske i Austrije, te s partnerima iz Finske i Velike Britanije.

U sklopu Noći kazališta u svim navedenim zemljama provest će se anketa u kojoj će posjetitelji moći anonimno izraziti preferencije vezane uz Noć kazališta kao manifestaciju, ali i kako općenito doživljavaju kazališnu umjetnost. Cilj je manifestaciju u budućnosti kvalitetnije strukturirati i organizirati.

Cjelovit program događanja objavljen je na mrežnim stranicama Noći kazališta, www.noc-kazalista.com. Kao i svake godine, hrvatskoj Noći kazališta pridružuju se i druge zemlje. To su ove godine Češka, Bugarska, Slovačka, Austrija, Srbija, Crna Gora, te Bosna i Hercegovina, a informacije o njihovim programima dostupne su na adresi europeantheatrenight.com.

Noć kazališta održava se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja dobitnika Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE