Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Opet odgođen 27. međunarodni festival malih scena u Rijeci

Opet odgođen 27. međunarodni festival malih scena u Rijeci

Ovogodišnji, 27. međunarodni festival malih scena, koji se trebao održati od 25. studenoga do 2. prosinca u Rijeci, odgađa se zbog globalne pandemije
Share on facebook
Share on twitter

Festival se tradicionalno održava početkom svibnja, ali je zbog pandemije odgođen za kraj studenoga 2020. s istim programom i rasporedom, da bi ovih dana zbog razvoja situacije s pandemijom ustanovljeno da se neće moći održati ni tad.

Zbog pojačanih epidemioloških mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom, nije moguće osigurati jedan od osnovnih postulata Festivala - igranje na maloj sceni za manji broj gledatelja smještenih blizu glumaca, stoji u priopćenju organizatora, umjetničke organizacije HKD Teatar - Međunarodni festival malih scena.

Kako se ističe, upitan je i dolazak ansambala iz inozemstva, 'koji uvijek čine veći dio programa Festivala jer je bit manifestacije stavljanje domaćih dramskih produkcija u međunarodni kontekst'.

Organizator je odlučio ovogodišnji Festival u planiranom ili neznatno promijenjenom obliku natjecateljskog programa, u kojem je devet predstava kazališta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Austrije, ponovno odgoditi za početak svibnja 2021.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI