Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 23. Međunarodni festival malih scena

23. Međunarodni festival malih scena

Na festival koji još uvijek ne zna kolikim proračunom raspolaže, stiže devet predstava iz šest zemalja.
Share on facebook
Share on twitter

"Još uvijek nemamo naznake koliko će Festival dobiti novca od Ministarstva kulture, a ni Županija se još nije oglasila. Da nema grada Rijeke i njegovih partnera – Erste Banke i Grand hotela Bonavia, koji je i ove godine rezidencija festivala – riječka bi publika ostala bez manifestacije, koja je postala nezaobilazni cilj kazališne publike svakog svibnja, rekao je Nenad Šegvić, nadodajući: Ovo je najbolji izbor u okvirima 400 tisuća kuna s koliko trenutno raspolažemo, pa time ovih devet predstava nije ono što smo izbornik  Bojan Munjin i ja htjeli, već ono što smo mogli dovesti u Rijeku ove godine.", dramatično je počeo svoje izlaganje na konferenciji za medije ravnatelj festivala Nenad Šegvić.

Selektor Munjin je pak za radni slogan festivala odabrao pitanje „Gori li kazalište?“, što - po njemu -ilustrira uvjerenje da umjetnost u vrijeme iskušenja i krize, mora ostati na poprištu čovjekovih zebnji i napora.

Prva predstava, Antigona – 2000 godina kasnije Kazališta Ulysses iz Zagreba i sarajevskog MESS-a, u režiji Lenke Udovički, igra se u Skladištu Kampusa na Trsatu – a slijede naslovi Brašno u venama u izvedbi sarajevskih glumaca ansambla SARTR i MESS i režiji Borisa Liješevića, koji potpisuje i predstavu Bella figura u izvedbi Drame HNK-a iz Zagreba; Dnevnik jednog luđaka u režiji Marjana Nećaka i produkciji Moving Music Teatra i centra za kulturu iz Bitole; Prah Šabačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Veljka Mićunovića; Krležinu dramu U agoniji PUK-a i Scene Ribnjak režirali su glumci koji igraju u predstavi - Nela Kocsis, Ozren Grabarić i Darko Stazić; Teatar Zvezdara predstavlja se naslovom Vlak u režiji Voje Brajovića; Drama SNG-a iz Ljubljane stiže u Rijeku s naslovom Poludjela lokomotiva u režiji Jerneja Lorencija /naslovna fotografija/, a festival zatvara bugarska produkcija Googljev san Teatra Laboratory Sfumato, autorski projekt Margarite Mladenove i Ivana Dobčeva.

O festivalskim nagradama odlučivat će tročlani žiri u sastavu Željka Turčinović, dramaturginja iz Zagreba te dramski glumci Svetlana Bojković (Beograd) i Damir Orlić (Rijeka).

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE