Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nagrade 26. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Nagrade 26. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Broj nagrada dvostruko je veći od broja predstava.
Share on facebook
Share on twitter

Najbolja predstava u cjelini 26. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci prema odluci festivalskog žirija je 'Putovanje izgubljenih' prema tekstu Daniela Kehlmanna u izvedbi bečkog Theater in der Josefstadt, objavljeno je na zatvaranju festivala u četvrtak.

Redatelj predstave Janusz Kica proglašen je najboljim redateljem festivala, a scenografija Waltera Vogelweidera, kostimografija Alfreda Mayerhofera i glazba Matthiasa Jakisica iz ove predstave ocijenjene su najboljima u svojim kategorijama. Uz to, i publika je Putovanju izgubljenih dala najbolju ocjenu.

Nagradu za najbolju mušku ulogu ravnopravno su dobili Dragan Mićanović za ulogu Ljube u predstavi Vrat od stakla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i Dado Ćosić za ulogu Raca u predstavi Huddersfield Zagrebačkog kazališta mladih. Najbolje ženske uloge, također ravnopravno, dobile su Linda Begonja (Pastorka u Šest likova traži autora Satiričkog kazališta Kerempuh) i Nela Mihailović (Danica Čvorović u Balkanskom špijunu Narodnog pozorišta u Beogradu).

Najboljim mladim glumcem proglašen je Mateo Videk (Huddersfield) a najbolju epizodnu ulogu ostvarila je Vesna Trivalić (Vrat od stakla).

Nagradu za najbolju dramaturgiju dobio je Tomislav Zajec (Huddersfield) a nagrada za oblikovanje svjetla nije dodijeljena.

Žiri Novog lista je svoju nagradu “Mediteran” dodijelio Dadi Ćosiću za ulogu u Huddersfieldu.

Festivalski žiri činile su glumice iz zagreba Marija Sekelez i Doris Šarić Kukuljica te glumica iz Beograda Svetlana Bojković. U programu je ove godine bilo sedam predstava iz četiriju zemalja.

Izbornik festivala je Bojan Munjin, a utemeljitelj i umjetnički direktor Nenad Šegvić. Organizatori su Umjetnička organizacija HKD Teatar Međunarodni festival malih scena i Grad Rijeka.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI