Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nagrade 25. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Nagrade 25. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Najbolja predstava u cjelini 25. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci je 'Divlja patka' Henrika Ibsena, u izvedbi Theater in der Josefstadt iz Beča, a redateljica Mateja Koležnik je dobila nagradu za najbolju režiju ovogodišnjeg festivala.
Share on facebook
Share on twitter

Najboljom muškom ulogom proglašena je uloga Fulira Krešimira Mikića u predstavi Tko pjeva zlo ne misli HNK iz Zagreba, a najboljom glumicom proglašene su ravnopravno Jelisaveta Sablić za ulogu Gospođe Frole u predstavi Tako je ako vam se tako čini, u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i Yulia Rutberg za ulogu Sarah Bernhardt u predstavi Vrisak Langouste, Teatra Vahtangov iz Moskve.

Nagradu za najboljeg mladog glumca ili glumicu ravnopravno su podijelili Maresi Riegner za nastup u predstavi Divlja patka i Filip Vidović za ulogu u predstavi Ciganin, ali najljepši HNK iz Zagreba, a najboljim epizodnim glumcem proglašen je Nenad Jezdić za nastup u Tako je ako vam se tako čini.

Ivor Martinić ocijenjen je najboljim dramaturgom za rad na predstavi Ciganin, ali najljepši, Raimund Orfeo Voigt najboljim scenografom za scenografiju u predstavi Divlja patka a Bojana Nikitović najboljom kostimografkinjom (Tako je ako vam se tako čini).

Nagradu za nabolju scensku glazbu dobio je Boris Kiner (Vrisak Langouste), a nagradu za najbolje oblikovanje svjetla Emmerich Steigberger (Divlja patka).

Po ocjeni publike najbolja predstava je Divlja patka, a žiri Novog lista je svoju nagradu Mediteran dodijelio Filipu Vidoviću za ulogu Sandija Ignaca.

25. Međunarodni festival malih scena održao se od 4. do 11. svibnja, a izvedeno je osam predstava iz Hrvatske i inozemstva u konkurenciji te još jedna izvan konkurencije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI