Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zbog ogromnog pritiska javnosti Vlada UK povukla kampanju za prekvalifikaciju umjetnika

Zbog ogromnog pritiska javnosti Vlada UK povukla kampanju za prekvalifikaciju umjetnika

Nakon skandalozne izjave ministra financija, Vlada Ujedinjene Kraljevine pokrenula je i kampanju kojom poziva umjetnike ili barem balerine (!) da se prekvalificiraju, da bi je ubrzo pod pritiskom javnosti - povukla.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali ovdje, britanski ministar finacija Rishi Sunak poručio je tamošnjim umjetnicima prije par dana da nađu nove poslove. Iako je već i ta njegova izjava izazvala burne reakcije javnosti, Vlada je otišla i korak dalje te objavila oglas u sklopu kampanje za prekvalifikaciju u poslove računalne sigurnosti, CyberFirst, a koji izgleda ovako:

Srećom, nije dugo trebalo čekati da kulturni radnici, političari, ali i opća britanska javnost reagiraju. Ekspresno su se uz hashtag #Fatima pojavile brojne osude i ismijavanja kampanje, no jedna od najboljih rekacija vjerojatno je ova:

U samo nekoliko sati oglas (o čijoj je tendencioznosti bolje i ne počinjati) je pod haštagom #Fatima izazvao takvu buru, da je konačno morao reagirati i ministar zadužen za kulturu, nazivajući ga 'grubim', ističući da se ne slaže s njegovim sadržajem te opetovano ponavljajući kolika je vrijednost paketa pomoći koju je Vlada namijenila kulturnom sektoru.

 

Na koncu je vrag odnio šalu, pa je reagirao i glasnogovornik Vlade, ustvrdivši kako je oglas navodno dio kampanje koja već dugo traje i nema izravne veze s krizom, no kako je neprihvatljivog  tajminga.

Konačno, oglas je danas u kasnim poslijepodnevnim satima i službeno povučen iz opticaja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE