Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Britanski ministar financija umjetnicima: ‘Nađite drugi posao’

Britanski ministar financija umjetnicima: ‘Nađite drugi posao’

Ministar financija države koja je svijetu dala neke od najvećih umjetnika svih vremena, izrekao je to jučer u razgovoru za ITV News. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Ujedinjena Kraljevina jedna je od europskih država koje je pandemija najgore pogodila, a tim je gore u tamošnjoj javnosti primljena informacija da se državna statistika o broju oboljelih, izliječenih i umrlih od korone vodi u - excel tablici!

Ministar financija Vlade koja je organizirala takav sustav, Rishi Sunak jučer je o toj i nizu drugih tema razgovarao s Danielom Hewittom novinarom ITV Newsa koji je, među inim, inzistirao na pitanjima vezanim za kulturni sektor. Sunak se pohvalio iznosom pomoću koju je Vlada osigurala za kulturu, no nije komentirao najave da se neke od vodećih britanskih kulturnih institucija obraćaju javnosti paelima za spas od bankrota, dok druge prodaju vrijedne umjetnine u svom vlasništvu kako bi mogle nastaviti poslovati.

Na Hewittovo inzistiranje da ogovori što bi u ovim okolnostima trebali učiniti umjetnici, poglavito glazbenici, ali i drugi kreativci, Sunak je nakon prvobitnog izbjegavanja konkretnog odgovora konačno izrekao kako bi zapravo trebali naći druge poslove.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE