Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ‘Mišolovka’ odgodila povratak na scenu – do daljnjega

‘Mišolovka’ odgodila povratak na scenu – do daljnjega

Najdugovječnija predstava na svijetu trebala je u listopadu ponovno početi s izvedbama, no iste su sad odgođene do daljnjega zbog 'nesigurnosti i mogućih daljnjih restrikcija u Londonu’.
Share on facebook
Share on twitter

Krimić Agathe Christie koji je i službeno najdugovječnija dramska predstava na svijetu trebao je od 23. listopada na sceni kazališta St Martin nastaviti s izvedbama i to u novoj, distanciranoj formi. No, producent Adam Spiegel objavio je jučer da se igranje odgađa do daljnjega argumentirajući to, među inim, i novim korona restrikcijama koje su uvedene za djelove Ujednjene Kraljevine.

Kad je u srpnju najavljivao povratak Mišolovke na scenu, Spiegel ga je proglasio “početkom kraja vrlo mračnog razdoblja u povijesti kazališta”.  Mišolovka je trebala biti prva drama koja će nastaviti izvedbe na West Endu nakon što je pandemija u ožujku zatvorila kazališta. No, “duboko ožalošćeni” producent izjavio je jučer kako su očekivali postupno relaksiranje mjera s početkom jeseni, a umjesto toga stigle su “Vladine prošlotjedne najave da se situacija pogoršava, u kombinaciji s novim restriktivnim mjerama za djelove zemlje.

Odgoda ponovnog izvođenja Mišolovke na West Endu iznimno je loš znak za ionako teško oštećenu britansku kazališnu industriju, u kojoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati produkcije koje su uopće najavile ponovne izvedbe.

Primjerice, mjuzikl Six i farsa The Play That Goes Wrong trebali bi započeti s izvedbama u studenome, no posve je izvjesno da ni jedni ni drugi neće pri tome ostvarivati nikakav profit.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE