21. ožujka: Svjetski dan lutkarstva

Hrvatski lutkari virtualno su se okupili kako bi vam čestitali Svjetski dan lutkarstva.

Svake godine u cijelom se svijetu 21. ožuka Svjetski dan lutkarstva, a proteklih deset godina u Hrvatskoj ga zajedno obilježavaju Hrvatski centar UNIMA i Hrvatski centar ASSITEJ.

Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva je “Zajedno za mir”, a zajedništvo su na inicijativu LOFT-a i Morane Dolenc demonstrirali i domaći lutkari snimivši video koji slijedi:

Hrvatsku poruku javnosti povodom Svjetskog dana lutkarstva napisala je naša poznata televizijska, kazališna i filmska glumica Zrinka Kolak - Fabijan.

***

Draga djeco,

Danas, možda baš sada, sva djeca svijeta, naše zemlje, vašega grada i vaše omiljeno kazalište slave svoj dan lutkarstva – po svemu poseban dan. To vam je nešto slično kao kad vi slavite rođendan, a to je vrlo veselo i važno. Da li znate koliko ste vi važni i da bez vas ni ovoga kazališta ne bi bilo? Da, to je istina, mi smo tu samo zbog vas. Naše lutke su vaši najbolji prijatelji. One su znatiželjne i razigrane kao i vi. Možete im povjeriti svoje tajne, s njima pjevati, plesati, ali morate im nešto i dati, a to je vaša mašta koja može svašta. Tek tada će vam lutka dati ono najljepše i najuzbudljivije, ono čarobno, kad opasno postane prijateljsko, kad zločesto postane dobro i kad tužno postane veselo. Svaka bajka napisana je baš za vas, a lutke ispunjavaju vaša prijateljska očekivanja i želje. Vi sigurno želite biti čarobni?! Sad samo zatvorite oči. Jeste? Čiribu - čiriba, započinje predstava. A što će nam donijeti pogledajmo zajedno!

Sretan rođendan želi vam vaša Zrinka Kolak - Fabijan

 

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE