Naslovnica > VIJESTI > Preminula je Ivana Pokrivka Sinanović

Preminula je Ivana Pokrivka Sinanović

Dugogodišnja voditeljica Lutkarskog studija Kvak preminula je u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.
Share on facebook
Share on twitter

Ivana Pokrivka Sinanović diplomirala je 1998. na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, no kako je od 1988. bila angažirana u obiteljskom lutkarskom kazalištu Kvak, 2002. odlazi na usavršavanje u Prag gdje na Školi tradicionalne lutkarske umjetnosti stječe zvanje marionetista.

Po povratku u Hrvatsku postaje voditeljica Lutkarskog studija Kvak.

Kazalište kao osnovnu ideju njeguje jednostavnost i poetiku lutkarskog izraza, upotrebljavajući ga pri tome kao medij za promicanje životnih vrijednosti u svojim kazališnim predstavama.

Uz lutkarske programe kazalište organizira i seminare, predavanja, radionice i izdaje stručnu literaturu. Ivana Pokrivka Sinanović je tako u Americi, Danskoj, Francuskoj, Engleskoj i Italiji vodila radionice na temu izrade lutaka od uporabih predmeta, animacije različitih tipova lutaka te upotreba glazbe u nastajanju lutkarske predstave.

Posebnost su Lutakrskog studija Kvak lutke izrađene o tikvi, tzv. Tikvići s kojima je snimljen i serijal za HTV, potom uspješno plasiran u brojnim zeljama svijeta - od Skandinavije do Japana, a Ivana ih je godinama kako u predstavama tako i u pedagoškom radu predstavljala publici.

Njezinaje obitelj objavila:

"U dubokoj boli vam javljamo da je u petak 04.06. u 19:45 naša Ivana istrgnuta iz našeg zagrljaja i duhom preseljena na jedno lijepo mjesto. Borila se do zadnjeg daha da ostane sa nama jer je voljela ovaj naš zemaljski život. Život pun ljubavi, ljepote, vedrine i dobroga. Život posvećen djeci, prijateljima i lutkama. Ona je uistinu posebna osoba kakvu smo rijetko imali priliku susresti i imali smo veliku sreću da je ušla u naš život jer smo tako dobili priliku da sebi prisvojimo dio njene jednostavnosti, staloženosti i ljubavi. Boli nas ovaj nagli rastanak ali duboko se nadamo da ćemo biti jednako vrijedni da nas ona dočeka na tom lijepom mjestu. Uvijek ćeš biti sa nama.
Sprovod će se održati na Markovom polju u četvrtak 10.06. u 11:40h
Ivana jako voli cvijeće ali umjesto vijenaca bilo bi joj draže da novac za skupe vijence uplatite njenim prijateljicama u grupi Lavice za borbu protiv tumora."
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI