Naslovnica > VIJESTI > 24. Lutkarsko proljeće

24. Lutkarsko proljeće

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i inozemstva koja će izvesti preko 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije.
Share on facebook
Share on twitter

Svečanost otvorenja 24. Lutkarskog proljeća održat će se danas u 17:00 sati u Starim Mikanovcima u Domu kulture. Na svečanosti otvorenja Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvest će svoju hit predstavu “Tarzan”.

Također, danas će biti dodijeljene Nagrade i Povelje „Zvonko Festini“ – za životno djelo u području lutkarske umjetnosti u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) u 20:30 sati. Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – “Kazališne lutke Zlatka Boureka”.

U četvrtak, 11. travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća bit će održani i 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja TENA i TENICA za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja u Gradskoj knjižnici u 18:00 sati. Također će gostovati u raznim školama Vukovarsko-srijemske županije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI