Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

Od 18. do 24. rujna u Zagrebu se održava 53. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka koji će uz lutkare iz Hrvatske, publici predstaviti i lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Slovenije i Srbije.
Share on facebook
Share on twitter

Na početku festivala velika maskota PIF-a, lutka Pifko, povest će veselu povorku centrom grada i pozvati publiku da uživaju u ovogodišnjem izdanju festivala.

Tijekom sedam festivalskih dana prikazat će se ukupno šesnaest lutkarskih predstava, jedanaest u natjecateljskom dijelu te pet predstava izvan konkurencije. Kao i svake godine, festivalski program rezerviran je za sve uzraste. Održat će se i tri zasebne radionice izrade lutke. Radionice su namijenjene djeci, odraslima i prosvjetnim radnicima koji mogu naučiti kako uz medij lutke prenijeti bitne i edukativne poruke. U Kulturnom centru Travno, koji je organizator Festivala, održat će se izložba Kipari i PIF – 100 godina lutkarstva u Hrvatskoj, promocija knjiga te filmske projekcije lutkarskih filmova.

Festival se ove godine održava na nekoliko lokacija u Zagrebu: osim u dvorani Kulturnog centra Travno, predstave se održavaju na Glazbenom paviljonu Zrinjevac, u Kulturno informativnom centru, Zagrebačkom kazalištu mladih te Zagrebačkom plesnom centru. Ulaznice na predstave bit će moguće nabaviti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajnama dvorana prije početka predstave po cijeni od 15,00 kuna za dječje, odnosno 30,00 kuna za predstave za odrasle. Organizirani dječji posjeti mogu ostvariti još nižu cijenu ulaznica od 10,00 kuna, a predstave na otvorenom i one van konkurencije su, kao i svake godine, besplatne.

Iako će se većina predstava održavati uživo, ove su godine organizatori pripremili jednu predstavu koju će publika besplatno moći pratiti online. Predstavu Posvećenje proljeća u izvedbi Kazališta lutaka Ljubljana svi zainteresirani moći će pogledati putem Youtube kanala i Facebook stranice PIF-a u subotu, 19. rujna s početkom u 20.00 sati.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE