Javne ustanove u kulturi RH zatvaraju vrata

Nakon višekratnih otkazivanja programa nezavisnih producenata, te onih EPK Rijeka 2020, vrata su poče zatvarati i institucije u kulturi.

  

Prvo javno kazalište koje je do daljnjega otkazalo svoej programe jest Zagrebačko kazalište mladih. Njihovo propćenje prenosimo u cijelosti:

Zagrebačko kazalište mladih odgađa sve predstave koje su na repertoaru ZKM-a, uključujući i najavljenu premijeru CEMENT koja je trebala biti izvedena 13.03.2020.

ZKM je ovu odluku donio u skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite da se zbog pandemije corona virusa do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od sto ljudi. Cijeneći publiku i zdravlje ljudi ZKM je privremeno bez predstava na repertoaru što se odnosi i na predstave Učlišta ZKM –a .

Nastava Učilišta ZKM -a i dalje se odvija prema planu kao i nastava u redovnim školama . O svim promjenama u našem kazališnom i učilišnom programu, a koje će ovisiti o preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, medije i javnost iz ZKM-a izvještavat ćemo svakog ponedjeljka.

U ZKM-u će se večeras, četvrtak, 12.03.2020. ipak održati Tribina Čitanje kazališta i zatvorena generalna proba predstave CEMENT - koja će svoju premijeru doživjeti nakon što prestane opasnost od virusne zaraze COVID-19. 

Nadamo se skorom susretu s Vama.

Vaš ZKM

Priopćenje sličnog sadržaja poslali su medijima i Centar za kulturu Čakovec i Gradsko kazalište 'Joza Ivakić' iz Vinkovaca, a nema sumnje da će uskoro slijediti i nova.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.