Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Evo tko će biti novi ravnatelj ‘Komedije’

Evo tko će biti novi ravnatelj ‘Komedije’

Nakon višegodišnjih peripetija i niza propalih natječaja, zagrebačko gradsko kazalište 'Komedija' sutra će dobiti novog ravnatelja čiji program prenosimo u cijelosti. Njegov izbor podjednako su podržali i ljevica i desnica. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Na posljednji u nizu natječaja z aravnatelja G Komedija pristigle su tri prijave, redatelja Marka Jurage i Morane Foretić, te violinista i bivšeg ravnatelja Zagrebačke filharmonije, ali i bivšeg zaposlenika u marketingu tog teatra - Miljenka Puljića.

Kazališno vijeće Komedije u sastavu Mirta Balog kao v.d. predsjednika Kazališnog vijeća, te kao članovi Marija Sekelez, Davor Ljubić, Nevenka Pavleković i Jasna Bilušić, još je 7. svibnja, a nakon provedenih razgovora sa svim kandidatima, povjerenje odlučilo pokloniti potonjem, a s njima se jednoglasno (!) složio i Odbor za kulturu zagrebačke Gradske skupštine koja bi tu odluku trebala potvrditi na sutrašnjoj sjednici.

Kako su na odboru za odluku glasali i zastupnici vladajućih, nema nikakve sumnje da će Puljić i dobiti četverogodišnji mandat na čelu najskupljeg zagrebačkog gradskog teatra.

Miljenko Puljić (1966., Mostar) magistar je violine i sveučilišni specijalist poslovne ekonomije. Tijekom svoje karijere bio je član različitih glazbenih ansambala, a surađivao je također i s različitim festivalima. Od 2005. do 2015. godine obnašao je funkciju ravnatelja Zagrebačke filharmonije, a od 2015. upravitelj je marketinga Komedije, gdje je od 1986. do 1991. bio i član Orkestra.

Dobitnik je velikog broja domaćih nagrada i priznanja, od nagrade Večernjeg lista za organiziranje najboljeg kulturnog događaja u regiji 2008. godine do nagrade Američke gospodarske komore, kao i niza nagrada za rad u humanitarnim akcijama kao što su Korak u život i Zaklada Ana Rukavina. Godine 2011. realizira najveći koncert klasične glazbe u svijetu kojega je i idejni začetnik (1156 izvođača na bini), za što ga je Predsjednik RH odlikovao i dodijelio mu Hrvatsku državnu nagradu za iznimno i uspješno promoviranje glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i u svijetu.

Godine 2011. primio je Odlikovanje Republike Poljske "Zaslužan za poljsku kulturu" za promoviranje poljske kulture u svijetu. U travnju 2014. Miljenko Puljić primio je nagradu međunarodne asocijacije Umjetnika svijeta za organizaciju najboljeg koncerta u Hrvatskoj u 2013., koncert Bečke filharmonije i Lorina Maazela u Zagrebu.

Od 2014. predavač je na Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment Edward Barneys Zagreb, a od 2015. viši asistent na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predsjednik je Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zagreb.

Puljić_program
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE