Naslovnica > VIJESTI > Nakon više od šest mjeseci otvara se ‘Komedija’

Nakon više od šest mjeseci otvara se ‘Komedija’

U petak, 2. listopada, nakon nešto više od šest mjeseci od naprasnog zatvaranja uzrokovanog najprije koronavirusom, a kasnije i oštećenjima od potresa, Komedija započinje novu, jubilarnu 70. kazališnu sezonu
Share on facebook
Share on twitter

Koncertna izvedba Grofice Marice trajat će oko sat i pol. Na sceni će biti 60-ak članova orkestra i zbora, solisti i voditelj kroz predstavu, glumac Željko Duvnjak. Za plesače, međutim, na sceni neće biti mjesta.

Do konca listopada u Komediji je planirano još dvadesetak izvedbi, no dvije su i prije otvaranja kuće - otkazane. Riječ je o izvedbama predstave Zaljubljeni Shakespeare, a koje su bile u planu 5. i 6. listopada.

"Nakon potresa u ožujku, u upravnu zgradu vratili smo se prošli tjedan. U međuvremenu smo radili u foyeru gledališta. Upravna zgrada nema više crvenu oznaku, statički je ocijenjena sigurnom za korištenje. Iako je čeka još popravaka, a među ostalim treba sanirati i strop iznad stubišta, moći ćemo koristiti našu pokusnu dvoranu. Na zgradi pozornice preko puta trenutačno se sanira dimnjak, popravljen je krov koji je bio procurio, kao i neka manja oštećenja u foyeru za publiku.", poručuju iz Komedije.

70. rođendan, koji - podsjetimo - službeno pada na 1. studenoga, Komedija će obilježiti gala koncertom 70 nam je godina tek, a na njemu će se, uz ostalo, izvoditi brojni hitovi iz najpoznatijih mjuzikala i opereta.

U prvom tjednu studenoga, Komedija će ugosti i tri predstave kazališta Gavella, čija zgrada je još daleko od toga da bude uporabljiva, o čemu smo nedavno pisali ovdje. Stoga će predstave Hotel Zagorje, Gospodu Glembajeve i Kako je počeo rat na mom otoku, Gavellina publika u studenome u po dva termina moći pogledati na Kaptolu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI