Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2019/2020: GKL Split

Sezona 2019/2020: GKL Split

GKL Split najavljuje četiri premijerna naslova.
Share on facebook
Share on twitter

Prenosimo najavu sezone kako je istu oglasilo Gradsko kazalište lutaka Split.

***

Ivan Kušan / Ivana Vuković: Lažeš, Melita
redatelj: Ivan Plazibat
premijera: 3.10.2019.

„Lažeš, Melita“ prva je ovogodišnja premijera na velikoj sceni. Prema kultnom romanu Ivana Kušana dramatizaciju potpisuje Ivana Vuković, a redatelj je Ivan Plazibat. Iako je od prvog izdanja prošlo više od 50 godina, roman „Lažeš, Melita“ još je uvijek svjež, suvremen i uvjerljiv, blizak svakoj novoj generaciji. Starije generacije dobro poznaju Melitu, djevojčicu koja neprestano nadograđuje i preoblikuje događaje koji su se stvarno zbili i izmišlja nove, izluđujući time roditelje, brata i prijatelje. Našu, splitsku Melitu, kao i Šilju, Vericu, Nenada i ostale likove iz romana, djeca će upoznati 3. listopada kada je zakazana premijera.

 

Ana Prolić: Katin tajni začin
redateljica: Ana Prolić
premijera: studeni 2019.

Na samom kraju studenoga, prema novom tekstu i u režiji Ane Prolić premijerno će biti izvedena predstava „Katin tajni začin“. Predstava inspirirana mnogim junakinjama i junacima svjetske književnosti za djecu koji su, suočeni sa životnim izazovima pokazali iznimnu odvažnost, poduzetnost, nesebičnost i veliko srce. Takvom će se pokazati i šestogodišnja Kate koja, od kada su joj roditelji u potrazi za poslom i svjetlijim životom za svoju obitelj otišli u daleki svijet, živi sa svojom bakom.

William Shakespeare: Hamlet
redatelj: Elvis Bošnjak
premijera: veljača 2020.

U koprodukciji s kazalištem PlayDrama, ove će sezone na našoj sceni igrati i najslavniji naslov svjetske dramske literature - „Hamlet“ Williama Shakespearea, u režiji Elvisa Bošnjaka i izvedbi djece i mladih, polaznika dramskog studija kazališta PlayDrama. Postavljanje „Hamleta“ s mladima i za mlade potraga je za odgovorom na pitanje „Što Hamlet danas može dati mladima i što oni mogu dati Hamletu?“. Premijera i izvedbe planirane su u veljači 2020.

Hans Christian Andersen / Branimir Rakić: Palčica
redatelj: Branimir Rakić
premijera: 6.3.2020.

Ovosezonski premijerni program završavamo bajkom Hansa Christiana Andersena „Palčica“. „Palčicu“ je za našu lutkarsku scenu adaptirao glumac GKL-a Branimir Rakić koji će potpisati i režiju. To će biti njegova druga režija u matičnom kazalištu, nakon predstave „Paško u knjižnici“, koja je od premijere 2015. izvedena 170 puta i još uvijek igra. Posljednja premijera u sezoni 2019./2020. bit će izvedena 6.ožujka 2020.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI