Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nakon ekskluzivnog otkrića Teatra.hr poništen natječaj za intendanta HNK Osijek

Nakon ekskluzivnog otkrića Teatra.hr poništen natječaj za intendanta HNK Osijek

11 dana nakon što je Teatar.hr otkrio kako natječaj za intendanta HNK Osijek nije usklađen sa zakonom, Kazališno vijeće te kuće odlučilo ga je - poništiti. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

13. rujna objavili smo kako dan ranije raspisani natječaj za intendanta HNK Osijek ne sadrži klauzule o prednosti pri zapošljavanju hrvatskih branitelja, te da bi zbog toga trebao biti poništen, ako su već iz istog razloga poništeni i natječaji za 40-tak ravnatelja škola u Hrvatskoj.

Ispostavilo se, međutim, da je spornu stavku imao tek jedan jedini ove godine raspisani natječaj za ravnateljske pozicije u hrvatskim javnim kazalištima, pa smo slijedom toga poslali upit Ministarstvu kulture i zatražili objašnjenje: je li natječaje bez te stavke nužno poništiti ili ne? Odgovor, nažalost, još uvijek nismo dobili.

No, zato je Kazališno vijeće HNK Osijek nakon naših tekstova ipak odlučilo poništiti natječaj, te je tu odluku donijelo 24. rujna, a potom je i objavilo u jučerašnjem izdanju Narodnih novina:

Osječki slučaj dodatno komplicira činjenica da je i prije njegova raspisivanja županijska pročelnica za društvene djelatnosti urbi et orbi obznanila tko će na njemu pobjediti (!). Uz to je natječaj raspisan s golemim zakašnjenjem:   prema Zakonu o kazalištima to se trebalo zbiti najkasnije godinu dana prije isteka mandata aktualnog intendanta - dakle u svibnju.

Zbog svega navedenog HNK u Osijeku za sutra je sazvalo konferenciju za medije na kojoj će pokušati objasniti cijeli ovaj slučaj, a mi još uvijek čekamo očitovanje Ministarstva kulture i odgovor na pitanje jesu li brojni ravnatelji javnih kazališta  u Hrvatskoj imenovani ove godine - protuzakonito, budući u natječajima za njih nisu bile navedene stavke o prednosti zapošljavanja branitelja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI