Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2018/2019: PlayDrama

Sezona 2018/2019: PlayDrama

PlayDrama najavljuje dvije premijere.
Share on facebook
Share on twitter

Splitsko kazalište PlayDrama predstavilo je u utorak program nove sezone u kojoj će gledatelji premijerno moći pogledati predstave Mala Moskva Tomislava Zajeca i Trešnja Tamare Damjanović.

Kako je najavio novi umjetnički voditelj kazališta Matko Botić, Playdrama od ove godine surađuje s Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu pa će tako Mala Moskva u režiji Olje Lozice biti izvedena 3. studenog na Maloj sceni HNK Split.

Tekst je posebno za PlayDramu napisao Tomislav Zajec, jedan od, kako je rekao Botić, trenutačno najboljih hrvatskih pisaca.

"To je njegov novi dramski tekst koji se nekim motivima dodiruje s Čehovljevim 'Trima sestrama', ali je novo dramsko djelo koje je već prevedeno na španjolski i koje će, po svemu sudeći, nakon praizvedbe u PlayDrami, imati svoj život na svjetskim scenama", rekao je Botić.

U predstavi će glumiti Petra Kovačić Pavlina, Nikša Arčanin, Monika Vuco Carev i Đana Kuzmanić, a kostimograf i scenograf je Igor Vasiljev,  najavio je Botić.

"Mala Moskva" bavi se zapletenim odnosima unutar obitelji između tri sestre i jednoga brata, a i "Trešnja" je obiteljska priča, naizgled benigna i slatka, a zapravo duboka priča unutar jedne obitelji, rekao je Botić. "Obitelj je danas prvoklasno političko pitanje i mislim da vrijedi u kazalištu istraživati što se nalazi unutar nje", dodao je.

"Trešnja", predstava nastala po motovima pripovjetki Tanje Mravak, bit će izvedena 8. prosinca u Klubu Quasimodo.

Riječ je o autorskom projektu Tamare Damjanović, kako je rekao Botić, talentirane mlade redateljice koja se do sada predstavila s dvije jako zanimljive predstave u Zagrebačkom dramskom kazalištu Gavella.

"To je njezina redateljska adaptacije motiva iz proze sinjsko-splitske književnice Tanje Mravak koja je puna dramskog potencijala", rekao je Botić dodavši da Mravak zasigurno jedna od najkvalitetnijih spisateljica svoje generacije.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE