Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2018/2019: HNK Varaždin

Sezona 2018/2019: HNK Varaždin

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u novoj će sezoni izvesti trinaest premijernih naslova, najavio je umjetnički savjetnik s optužnice Državnog odvjetništva.
Share on facebook
Share on twitter

Umjetnički savjetnik u varaždinskom kazalištu Ozren Prohić najavio je ambicioznu sezonu koja počinje Filoktetom u njegovoj režiji, hrvatskom praizvedbom Luđaka i opatice Stanislawa Ignacyja Witkiewitcza u režiji Jasmina Novljakovića te Trojicom u Trnju Pavla Pavličića u režiji Ksenije Krčar.

Ove će godine premijerno biti izvedene predstave nastale u koprodukciji – mjuzikl Glazba srca mog Ivana Josipa Skendera u suradnji s Glazbenom školom Varaždin koja slavi 190. godišnjicu te plesna predstava Patka, smrt i tulipan u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom VRUM.

U idućoj godini premijerno će biti izvedene predstave Terminus Marka O'Rowea, Tramvaj zvan čežnja Tennesseeja Williamsa, Gume Davora Špišića, Snijeg Vedrane Vrhovnik te predstava Horor diptih po djelima Edgara Allana Poea koja će se izvoditi u atriju varaždinskoga Starog grada.

Na repertoaru će biti i dvije koprodukcijske predstave - Zaljubljeni Shakespeare u suradnji sa zagrebačkom Komedijom i češkim kazalištem iz Brna te kultna opereta Grofica Marica Emericha Kalmana u suradnji sa zagrebačkom Komedijom.

'Vrhunac sezone su Čini barona Tamburlana, kajkavski tekst iz 18. stoljeća, iznimno zanimljiv, aktualan i ozbiljan klasik u režiji Krešimira Dolenčića. To je jedan od najboljih dopreporodnih tekstova u Hrvatskoj. A kako se radnja događa u Ragusi, dogovaramo da predstavu na kajkavskom odvedemo na Dubrovačke ljetne igre', rekao je Prohić o predstavi čija je premijera najavljena za veljaču 2019.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI