Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2018/2019: Trešnja

Sezona 2018/2019: Trešnja

Zagrebačko Gradsko kazalište ‘Trešnja’ će u sezoni 2018/19 izvesti tri premijerna naslova.
Share on facebook
Share on twitter

Za novu sezonu izabrali smo predstave koje će biti na razini uspješnica iz prošle sezone i oduševiti djecu: poznata, vječna bajka o Trnoružici, ponešto zaboravljena, ali briljantna priča o Timmu Thaleru i izgubljenom smijehu te ‘Orašar’ u do sada djeci nepoznatoj verziji. Predstave režiraju dokazano maštoviti redatelji, uz pomoć vrsnih autorskih timova, a sjajan glumački ansambl jamči visoku profesionalnost“, najavila je ravnateljica Višnja Babić.

Prva premijera u novoj sezoni (05. listopada) će biti ‘Trnoružica’, adaptacija poznate klasične bajke Braće Grimm u režiji Ivana Lea Leme.

Predstava je pravi raskošni bajkoviti spektakl. Devet cvjetnih vila nazvanih po cvijeću, Ruža, Gladiola, Degenija, Magnolija, Amarilis, Hortenzija, Pasiflora, Iris i Alstromerija će ispričati priču o Trnoružici u kojoj prvi put saznajemo tko je zapravo bio mladić koji je poljubio Trnoružicu i je li on uopće princ“, otkrio je Ivan Leo Lemo.

U najljepšem razdoblju godine posjetitelje kazališta očekuje ‘Orašar’, omiljena blagdanska bajka djece i odraslih diljem svijeta, autora E. T. A. Hoffmanna, koju za studeni priprema redatelj Paolo Tišljarić.

Iznimno se veselim početku proba za predstavu ‘Orašar’. Ovih dana kolegica Lada Kaštelan završava dramatizaciju. Iako je ‘Orašar’ jedna od najpoznatijih božićnih priča na svijetu, u procesu rada na tekstu učinilo nam se da je originalna Hoffmannova fabula gotovo potpuno nepoznata široj kazališnoj publici, stoga mislim da će naša predstava biti uzbudljivo otkrivanje ‘prave’ priče o Orašaru, u posve novom ruhu“, rekao je Paolo Tišljarić.

S kretanjem u drugi dio sezone, Trešnja priprema adaptaciju dirljive priče, ‘Timm Thaler ili prodani smijeh’ autora Jamesa Krüssa. Priču o vrijednostima koje nosimo u sebi, a nismo ih svjesni dok ih ne izgubimo režirat će Rene Medvešek. Premijera je predviđena za ožujak 2019. godine.

Uz redovni kazališni repertoar, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih praznika, kao i prigodno tijekom godine, kazalište “Trešnja“ organizirat će baletne kampove, kreativne, robotičarske i druge tematske radionice za djecu, a neke od njih će se održavati u moderno uređenoj igraonici koja je preuređena u prošloj sezoni.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI