Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > HNK Varaždin: tehnološka tehničarka na čelu Kazališnog vijeća

HNK Varaždin: tehnološka tehničarka na čelu Kazališnog vijeća

Predsjednica Kazališnog vijeća najmlađeg nacionalnog teatra tehnološka je tehničarka (SSS), a zamjenica joj je inženjerka prometa.
Share on facebook
Share on twitter

Kao što već dugo upozoravamo, slučaj protuzakonitog imenovanja Anta Đapića u Kazališno vijeće HNK Osijek nije usamljen. Već smo vam donijeli priču o imenovanju ginekologa, odvjetnika, voditeljice Odsjeka prisilne naplate i zatvaranja Vodovoda i kanalizacije u splitska kazališna vijeća, a danas podsjećamo na čudesno kadroviranje u Kazališnom vijeću HNK u Varaždinu.

Neporedno nakon posljednjih lokalnih izbora, Gradsko vijeće Varaždina imenovalo je u Kazališno vijeće tamošnjeg HNK svoje nove predstavnike. To su redom: Zlatko Mehun, bivši novinar i bivši glasnogovornik Vlade, Anislava Kaniški, vlasnica obrta za knjigoveške i tiskarske usluge, po struci inženjerka prometa, a po političkoj pripadnosti članica Čačićevih Reformista i Otilija Cvetko, bivša gradska vijećnica i članica HDZ-a, po struci tehnološka tehničarka srednje stručne spreme. I upravo je potonja postala - predsjednicom vijeća.

Povodom tog čudesnog imenovanja, odnosno smjene prethodne kazališne vijećnice - Spomenke Dragović, lokalni tjednik Varaždinske vijesti zapitao se:

"Što znači Spomenki Dragović što je po struci profesorica kroatistike i komparativne književnosti, što predaje Medijsku kulturu i Scensku kulturu, što je doktorandica književnosti – grana teatrologija, sa završenim poslijediplomskim doktorskim studijem i prihvaćenom temom doktorskog rada vezanog upravo uz varaždinsko kazalište, što je autorica više znanstvenih radova s područja varaždinske kazališne prošlosti i suvremenosti, što je menadžerica za izradu i provedbu EU-projekata, što je odlikovana Medaljom Grada Varaždina (2012.) zbog iznimnih postignuća u području promicanja varaždinske kazališne prošlosti i suvremenosti, što joj to sve znači kad nije u varaždinskoj podružnici HDZ-ove Zajednice žena „Katarina Zrinski“?"

Zbog svega navedenog pobunio se us rpnju i ansambl, a redateljica Ksenija Krčar uputila je Gradu i prigovor:

"Kao članica Kulturnog vijeća grada Varaždina zadužena za područje dramske i plesne umjetnosti te izvedbene umjetnosti uputila sam prigovor Gradu oko imenovanja članova Kazališnog vijeća jer nije poštovan Zakon o kazalištima."

No - pogađate - dogodilo se nije ništa.

Gospođa Otilija Cvetko i dalje predsjedava Kazališnim vijećem HNK u Varaždinu, teatra s nacionalnim statusom za nadzor nad čijim poslovanjem je - podsjećamo - zaduženo Ministarstvo kulture.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE