Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > EPK: Gradsko vijeće nije usvojilo izvještaj o poslovanju društva Rijeka 2020

EPK: Gradsko vijeće nije usvojilo izvještaj o poslovanju društva Rijeka 2020

U očekivano burnoj raspravi izneseni su i podaci o 'fleksibilnoj' prirodi angažmana Vuka Ćosića, ali i primanjima ravnateljice tvrtke Rijeka 2020, a koja mječno - navodno - iznose čak 40.000 kn.
Share on facebook
Share on twitter

Na dnevnom redu jučerašnjeg zasjedanja riječke Gradske skupštine našao se i izvještaj o poslovanju trgovačkog društva Rijeka 2020, osnovanog za potrebe realizacije projekta Europska prijestolnica kulture.

Kako smo već pisali, i prije rasprave na Gradskom vijeću, zastupnici Mosta žestoko su napali ne samo sadržaj izvješća već i način funkcioniranja društva Rijeka 2020, iznoseći prilično teške optužbe na račun zakonitosti i svrhovitosti njegova poslovanja.

Na jučerašnjoj raspravi iznijeli su pak još niz novih podataka, među inima i onaj o 'felkisbilnom angažmanu' Vuka Ćosića, točnije - ustvrdili su da je Ćosić (čijoj su tvtci Case sesnitive isplaćivani golemi iznosi za usluge u vrijeme dok je bio zaposlenik Rijeka 2020) prestao biti zaposlenik društva, te da je sad njegov - vanjski suradnik.

Zvonimir Peranić (Most) ustvrdio je kako su postojale tri varijacije izvještaja, jedno na mrežnim stranicama društva, drugo u Odjelu i treće koje su dobili vijećnici. Kazao je da iz brojnih razloga Odbor za kulturu, kojem on predsjedava, nije prihvatio Izvješće. Peranić je spomenuo je još dvije uplate za Vuka Ćosića, odnosno njegovu tvrtku Case Sensitive, iz 2016. godine, u visini od 15.000 odnosno 30.000 kuna, s čime su se iznosi približili cifri od pola milijuna kuna, zapitavši koji su učinci njegova rada.

Peranić je uz to postavio i pitanje niza nepravilnosti u poslovanju i opravdanosti primanja direktorice društva u iznosu od 40.000 kuna brutto od čega 9.000 kuna mjesečno otpada na troškove stanovanja!

Na većinu ovih teških optužbi vijećnici nisu dobili konkretne odgovore niti od direktorice društva, Emine Višnjić, niti od gradonačelnika Rijeke koji je cijelu raspravu o EPK nazvao 'trumpizmom' i pokušajem ugrožavanja tog kapitalnog projekta.

No, vijeće na koncu ipak niej usvojilo izvješće, što uz ionako ostavareni minus poslovanja svakako nije dobar start za EPK:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE