Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Gradski odbor za kulturu nije prihvatio izvješće o poslovanju tvrtke Rijeka 2020.

Gradski odbor za kulturu nije prihvatio izvješće o poslovanju tvrtke Rijeka 2020.

Izvješće o poslovanju u 2019. godini nije prihvaćeno s 2 glasa 'za' i 2 suzdržana. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Na 40. sjednici Odbora za kulturu riječkog Gradskog vijeća direktorica TD Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota predstavila je izvješće o poslovanju tvrtke Rijeka 2020 za 2019. godinu, a o kojima će Gradsko vijeće raspravljati na 32. sjednici sazvanoj za četvrtak i petak.

Prema financijskom izvješću, društvo je imalo ukupne prihode od oko 29.36 milijuna kuna, a ukupne rashode od oko 29.23 milijuna kuna, te je dobit od 33.324 kn nakon oporezivanja pripisana društvu. Tvrtka je uz to imala 66 zaposlenika, od čega su 22 osobe zaposlene te, 2019. godine.

Predsjednik Odbora za kulturu Zvonimir Peranić postavio je pitanje ugovora o idejnom konceptu otvaranja EPK-a, koji su potpisali Marin Blažević i Emina Višnić, ustvrdivši da u rečenom konceptu postoje dijelovi koje na otvaranju nismo vidjeli, poput holografskog broda »Galeb« ili dronova iznad riječke luke. Tom nesrazmjeru usprkos, djelo je plaćeno u punoj cijeni. Peranić je također naveo da se identični dijelovi radova Alana Vukelića i Renate Carole Gatice o otvaranju EPK-a, koji su smatrani umjetničkim djelima, nalaze u intelektualnom autorskom djelu Marina Blaževića o otvaranju EPK-a, pa je tražio pojašnjenje što tu jest, a što nije autorsko djelo, odnosno što su i koliko puta porezni obveznici platili.

Irena Kregar Šegota obećala je na Peranićeva pitanja detaljnije odgovoriti u pisanom obliku.

Na koncu izvješće nije prihvaćeno s 2 glasa 'za' i 2 suzdržana.

Izvješće-o-poslovanju-TD-Rijeka-2020-d.o.o.za-2019.-godinu
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI