Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Odbačena kaznena prijava o pogodovanju na natječaju vezanom uz svečanost otvorenja EPK u Rijeci

Odbačena kaznena prijava o pogodovanju na natječaju vezanom uz svečanost otvorenja EPK u Rijeci

U potpunosti je odbačena kaznena prijava protiv odgovornih osoba iz tvrtke Rijeka 2020 koju je policija uputila županijskom DORH-u u proljeće 2020.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjećamo, Policijska uprava PGŽ je u svibnju 2020. Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv 6 osoba iz tvrtke Rijeka 2020 navodeći da su u postupku javne nabave pogodovale tvrtki iz Novog Sada s kojom je sklopljen ugovor za najam pozornice i audiovizualne opreme za potrebe svečanog otvorenja EPK.

Županijsko državno odvjetništvo ovu je kaznenu prijavu ustupilo USKOK-u koji je proveo kriminalističko istraživanje, proučio navode iz kaznene prijave, cjelokupnu popratnu dokumentaciju i po ukupnoj obradi donio Rješenje da se kaznena prijava odbacuje, odnosno da su osobe iz tvrtke Rijeka 2020 neosnovano osumnjičene za kazneno djelo.

U Rješenju o odbačaju kaznene prijave stoji kako je policija, osim ukupne službene dokumentacije o javnoj nabavi koja je bila predmet prijave, svojoj kaznenoj prijavi priložila i – novinske članke.

"Ova zanimljivost iz Rješenja o odbačaju apostrofira između ostaloga odgovornost medija ne samo u građenju percepcije o određenim temama i kreiranju javnog mnijenja, nego i u neposrednom utjecaju na ljudske živote. Jer, podsjećamo, 6 neosnovano osumnjičenih osoba iz tvrtke Rijeka 2020 proteklih devet mjeseci, znajući da nisu učinili ništa protuzakonito, nosi teret postojanja kaznene prijave koja ih sumnjiči za kazneno djelo.", stoji među inim u priopćenju što su ga objavili iz tvrtke Rijeka 2020.

USKOK je, međutim, utvrdio da postupanje za koje se kaznenom prijavom sumnjiči odgovorne osobe nema uporišta u provedenim izvidima. U Rješenju USKOK-a se navodi i kako iz rezultata kriminalističkog istraživanja proizlazi da se nije pogodovalo novosadskoj tvrtki, da su članovi povjerenstva u ovom natječaju postupali sukladno Zakonu i da je ugovor o najmu pozornice i audiovizualne opreme za svečanost otvorenja EPK sklopljen s ponuditeljem čija je ponuda potpuno u skladu s uvjetima iz natječaja.

Tvrtka Rijeka 2020 ističe i kako nije službeno zaprimila Rješenje o odbačaju kaznene prijave, već su ga sukladno proceduri zaprimile osobe protiv kojih je prijava bila upućena.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI