Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Gospodarski kriminal u Rijeka 2020?

Gospodarski kriminal u Rijeka 2020?

Policijska uprava primorsko-goranska, sumnjiči šestero ljudi za gospodarski kriminal, odnosno nezakonito pogodovanje stranoj tvrtki kod dobivanja angažmana na projektu EPK Rijeka 2020.
Share on facebook
Share on twitter

Policija je zbog pogodovanja prijavila šestero članova stručnog povjerenstva tvrtke Rijeka 2020, koju su grad Rijeka i Primorsko-goranska županija osnovali za provođenje projekta Europska prijestolnica kulture.

U pitanju je natječaj iz prošle godine na kojem je ovo Povjerenstvo odabralo tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako, kako se sumnja da ona nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave. “Time su počinili kazneno djelo nezakonito pogodovanje, budući je riječka tvrtka s izabranom tvrtkom sklopila ugovor o poslovanju veće materijalne vrijednosti”, navode iz policije.

Kako piše Telegram, kaznena prijava odnosi se na natječaj za ‘Najam pozornice s krovom i audiovizualne opreme za program službenog otvaranja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture’, vrijedan 1.568.800 kuna bez PDV-a. Povjerenstvo je odabralo tvrtku Studio Berar rental iz Novog Sada i njihovu je ponudu direktorici tvrtke Rijeka 2020 Emini Višnić prezentiralo kao najpovoljniju.

No, rečena tvrtka natječaju nije priložila obaveznu potvrdu da nema poreznih dugova u Hrvatskoj, zbog čega je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave samo nekoliko dana prije otvorenja EPK poništila odabir novosadske firme. Međutim, predstavnici tvrtke Rijeka 2020 inzistirali su da im se, bez obzira što postupak javne nabave nije službeno okončan, dopusti potpisivanje ugovora s tvrtkom Studio Berar rental, pravdajući se činjenicom da bi u tom trenutku otkazivanje ugrozilo realizaciju samog otvaranja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE