Naslovnica > VIJESTI > INFO > Završni maratonski online program “EPK, ciao, ciao, ciao!”

Završni maratonski online program “EPK, ciao, ciao, ciao!”

EPK, ciao, ciao, ciao! naziv je događanja kojim se simbolički završava programski dio projekta Europske prijestolnice kulture 2020. koji je, podsjećamo, zbog pandemije korona virusa i Rijeci i Galwayu produljen na razdoblje do 30. travnja 2021.
Share on facebook
Share on twitter

U petak, 30. travnja 2021., od 19.30 do 23.30 sati u online prijenosu na You Tube kanalu Kanala Ri i putem web stranice www.rijeka2020.eu te uživo u programu Kanala Ri održat će se revijalni maratonski glazbeni nastup riječkih bendova u sklopu programske završnice projekta Europske prijestolnice kulture.

U skladu s epidemiološkim mjerama ni ovo događanje neće fizički ugostiti publiku, ali će putem video streama doći do svih zainteresiranih i ponuditi četiri sata riječkog rocka i popa uz zanimljive razgovore s brojnim akterima EPK projekta koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi različitih programa tijekom 2020., ali i u pripremnim godinama.

Scenografija za ovaj događaj bit će postavljena u Exportu gdje će se nastupi snimati i streamati u suradnji s Kanalom Ri, a line up bendova koji nastupaju je sljedeći:

The SIIDS

My Buddy Moose

Boris Štok

En Face

Grad

Neno Belan & Fiumens

Let 3

 

U kratkim pauzama između nastupa bendova Dražen Zima i Lena Stojiljković vodit će tematske razgovore s akterima EPK projekta, organizatorima, umjetnicima, predstavnicima dijela partnerskih institucija i u tim razgovorima podsjetiti na dio važnih aspekata EPK projekta i mnoge realizirane programe.

Tako će o razvijenom programu volontiranja u kulturi razgovarati s Asjom Brusić, Amrom Ramić i Eminom Bašić, o Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću razgovarat će s Jelenom Milić, Zoranom Krušvarom i Magdalenom Lupi Alvir, o programima koji su aktivirali građanske inicijative i razbudili život u malim zajednicama susjedstava razgovarat će s Ivonom Miloš, Vesnom Lokas i Petrom Mamulom. O umjetnosti koja je svoje mjesto našla u javnim prostorima na mapi Kvarnera i na pročeljima zgrada u vidu murala razgovarat će s umjetnicama Katarinom Kožul i Kristinom Barišić  te Bernardom Koludrovićem. O trajnim skulpturama koje su na Kvarner dovele umjetnike svjetskog glasa te o programima koji predstavljaju vrhunsku suvremenu umjetnost razgovarat će s Ivom Kelentrić i Moranom Matković. Razgovor sa Zoranom Majstorovićem i Jelenom Tondini odvest će publiku do prisjećanja na Porto Etno festival, o zgradama kulture koje su izgrađene u sklopu EPK projekta govorit će Ivan Šarar i Vojko Obersnel, a o edukativnim programima i sveučilišnim studijima koji su proizašli iz EPK projekta govorit će Tanja Kalčić i Snježana Prijić Samaržija.

Dodajmo, snimka ovog događanja bit će emitirana na 3. programu Hrvatske televizije 1. svibnja 2021.g. od 21.00 sat. Prije snimke HTV 3 od 20.00 sati emitira i posebnu emisiju “EPK Rijeka 2020 – što nam je ostavila”.

Ovim događanjem, međutim, ne završava i ukupna komunikacija o EPK projektu jer tek predstoje završne konferencije za medije, sumiranja rezultata i još mnogo razgovora na temu vrijednog nasljeđa projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI