Naslovnica > VIJESTI > David Mamet zabranio razgovore s publikom nakon izvedbe njegovih drama

David Mamet zabranio razgovore s publikom nakon izvedbe njegovih drama

Producenti koji ga odbiju poslušati suočit će se s kaznom od 25.000 dolara!
Share on facebook
Share on twitter

Razgovori ansambla i/ili autorskog tima s publikom nakon izvedbi predstava i kod nas su postali uobičajeni, dok su u anglosaksonskom kazalištu gotovo pa postali obavezni sastojak svake produkcije. Na američkoj nezavisnoj sceni jedna su od ključnih strategija povezivanja s lokalnom zajednicom, te posljedično - izvor financiranja.

Stoga je odluka dramatičara Davida Mameta da takve razgovore ugovorno zabrani kad su pitanju izvedbe njegovih tekstova izazvala priličnu buru u kazališnom svijetu. Tim više što dolazi s prijetnjom kazne od čak 25.000 dolara!

Mamet je odluku donio još u ožujku i odonda je ugovorna stavka svih licenci za produciranje njegovih tekstova, a javnost za nju doznala ovih dana nakon što je američka nezavisna kompanija Road Less Traveled Productions objavila da neće smjeti organizirati rečene razgovore nakon izvedbi drame Glengarry Glen Ross, čija se premijera očekuje u listopadu.

I Mamet i njegovi agenti odbili su komentirati razloge ove drastične zabrane.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI