Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita: cirkusu nije mjesto u kazalištu

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita: cirkusu nije mjesto u kazalištu

Čini se da bivši savjetnik Predsjednice RH nije upoznat s činjenicom da je cirkus legitimna forma izvedbenih umjetnosti, pače da smo donedavno u Hrvatskoj imali i iznimno ugledan Festival novog cirkusa.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već sinoć eksluzivno pisali, uprava HNK Split odlučila je rupu u vlastitoj blagajni zakrpati nudeći kandidatima za mjesto gradonačlenika / gradonačelnice splita predstave na festivalu Marulićevi dani kao - predizborne skupove.

Neki mediji prenijeli su i informaciju kako je takva ideja naišla na pozitivan odjek među splitskim političarima te kako se HDZ sprema financirati gostovanje predstave Tri zime, Dragan Markovina iz Nove ljevice Frljićevu predstavu Naše nasilje i vaše nasilje te Aida Batarelo iz SDP-a - Bitku na Neretvi, autorski projekt Borisa Bakala. Jedino je predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak još jučer otklonila bilo kakvu mogućnost sudjelovanja u cijeloj akciji naazvavši je - neumjesnom.

Danas pak stiže reakcija HDZ-ova kandidata za gradonačelnika, Andre Krstulovića Opare koji je za Index.hr demantirao najave da će HDZ financirati otvaranje i predstavu Tri zime HNK Zagreb s 15 tisuća kuna i dodao:

"Čestitam ljudima u kazalištu što su izveli izvanredan performans i skrenuli pažnju na sebe i probleme u kazalištu. Teatru pripadaju i komedija i drama, ali cirkus ne. Za razliku od drugih kandidata dolazim iz svijeta kulture i teatra i vrlo dobro znam kakvim mjerama politika može riješiti probleme umjetnika. Protiv sam uvlačenja predizbornih aktivnosti u kazalište".

Opari bi netko trebao skrenuti pažnju na činjenicu da je novi cirkus iznimno cijenjena i popularna izvedbena disciplina kojoj je donedavno u Hrvatskoj bio posvećen cijeli festival - Festival novog cirkusa.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Ima šjor Opara pravo.Cirkusu je mjesto samo u politici.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI