Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Siriščević ostaje na čelu ‘Lisinskog’

Siriščević ostaje na čelu ‘Lisinskog’

Jedini kandidat koji se javio na natječaj dosadašnji je ravnatelj, čiji je program za iduće četiri godine upravljanja KD Lisinski stao na tek 6 stranica. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Odbori zagrebačke Gradske skupštine prihvatili su prijedlog Upravnog vijeća KD Lisinski, te će na idućoj sjednici 1. prosinca zastupnicima predložiti da Draženu Siriščeviću dodijele još jedan četverogodišnji mandat na čelu te ustanove u kulturi.

Kako je razvidno iz skupštinskih dokumenata, Siriščević je jedini koji se javio na natječaj (i opet objavljen samo u dnevnom tisku, ne i u narodnim novinama), a njegov program, koji prenosimo u nastavku - stao je na tek 6 stranica.

U njegovu zaključku, Siriščević kaže ovo:

"Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog želi se pozicionirati kao vodeća kulturna institucija s ciljem promicanja kulturne raznolikosti i jačanja međunarodne suradnje. Dvorana otvorena za svijet koji slavi različitost, a ne isključivost. Promiče zajedništvo, a prevladava podjele. Cilj nam je da Dvorana i aktivnosti u njoj budi svojevrstan generator razvoja kulturnih djelatnosti, da ostvaruje društvenu korist zajednici u kojoj i djeluje. Misija nam je uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog s publikom o aktualnim glazbenim događanjima i ponuditi publici atraktivan i suvremen repertoar za ukuse najšireg spektra, zadržavajući pri tome već stvorenu reputaciju Dvorane s klasičnim repertoarom.
Afirmirati hrvatske autore, ali i promovirati vrhunce svjetskog stvaralaštva. Inicirati međugeneracijsku komunikaciju, poboljšati međusobno razumijevanje i potaknuti zajedničko odgovaranje izazovima. Vrijednosti kulturne ustanove - osnovna načela usmjerena su na usluge, kvalitetu, ljude i norme. Dvorana želi promovirati nove ideje i forme u skladu sa svjetskim spoznajama i suvremenim tokovima.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u budućnosti se vidi kao jedno od europskih i svjetskih glazbenih središta iz kojega se šire nove ideje i nova razmišljanja o kulturnim vrijednostima."

No, zato Siriščević nije zaboravo da je danas rođendan gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću, pa mu je u to ime napisao pjesmicu (!), te istom ukrasio prigodnu tortu.

 

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/05-Prilog-prijedlog-razvoja-Ustanove.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Kakav ravnatelj takav i program.O pjesmici i torti da i ne govorimo. Bljak.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI