Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bruna Esih u Upravnom vijeću KD Vatroslava Lisinskog?

Bruna Esih u Upravnom vijeću KD Vatroslava Lisinskog?

Prema Zakonu o ustanovama, Upravna vijeća upravljaju istima i nadređena su ravnateljima.
Share on facebook
Share on twitter

Po hitnom postupku u dnevni red današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine uvrštena je i točka o imenovanju novih članova Upravnih vijeća gradskih javnih ustanova. Podsjećamo da po Zakonu o ustanovama Upravna vijeća upravljaju ustanovama, te su nadređena ravnateljima istih.

Među najzvučnijim predloženim kandidatima sasvim je sigurno Bruna Esih koja bi trebala biti imenovana u Upravno vijeće KD Vatroslava Lisinskog, a uz nju u istom bi se tijelu u ime grada trebali naći i Ljiljana Ivković, privatna poduzetnica sa srednjom školskom spremom, jedna od kandidatkinja s izborne liste Milana Bandića, te Dragan Dorotić Džolić sa liste Sandre Švaljek, inače zaposlenik Centra za istraživanje globalnih rizika. Što svi nadeni znaju o upravljanju koncertnom dvoranom, te kako su za taj posao kvalificirani odgovorit će valjda zagrebački zastupnici.

Znakovito je i ponovno imenovanje Tihomira Milovca u Upravno vijeće KUC Travno. Naime, on je na čelu tog vijeća bio i dosad, te je odgovoran što se na dnevnom redu Skupštine našla točka o ponovnom imenovanju Josipa Forjana za ravnatelja te javne ustanove, o čemu smo vam pisali ovdje. No, usprkos činjenici da je Upravno vijeće s Milovcem na čelu valjda zahvaljujući priloženoj preporuci župnika 'zažmirilo' na gubitak ustanove pod Forjanovim vodstvom, to nisu učinili skupštinski Odbor za izbor i imenovanja te Odbor za kulturu ustvrdivši da je rečenom Upravnom vijeću - istekao mandat. Zbog toga je na dnevni red uvrštena točka o imenovanju Forjana vršiteljem dužnosti do raspisivanja novog natječaja.

Skupštinski odbori, međutim, nisu zatražili odgovornost Upravnog vijeća za ovaj proceduralni nered, ni dodatne troškove koje će ponavljanje natječaja prouzročiti ustanovi koja je već i gubitku. Dapače, gubitak u svojim izvješćima nisu niti spomenuli.

Stoga je i više nego izvjesno da će Milovac i opet biti imenovan u Upravno vijeće, pače da će mu ostati na čelu, a da će slične sudbine nakon ponavljanja natječaja biti i - Forjan.

Od ostalih predloženih imenovanja izdvajamo ona Jasne Bilušić i Zvonimira Jurića u Upravno vijeće Centra za kulturu August Cesarec, dok detaljnu dokumentaciju za sve gradske ustanove u kulturi čija se Upravna vijeća mijenjaju donosimo u nastavku.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/02-Prijedlog-zaključka-1.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI