Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > [BLOG] Sramotna pljuska uprave KD Lisinski velikom Radovanu Vlatkoviću

[BLOG] Sramotna pljuska uprave KD Lisinski velikom Radovanu Vlatkoviću

Kad organizirate koncert jednog od ponajboljih svjetskih glazbenika logično bi bilo da to i oglasite, zar ne? Nažalost, u slučaju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, odgovor je - ne. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Radovan Vlatković, jedan od najboljih kornista svih vremena, profesor na Mozarteumu i počasni član londonske Kraljevske akademije za glazbu (!), otvorit će 7. listopada ove godine novi ciklus koncerata Lisinski subotom.

No, teško da ste za to čuli, jer premda će Vlatković te večeri uz Varaždinski komorni orkestar i pod ravnanjem Alvise Casellatija izvesti Concertino za rog, čelestu, gudače i udaraljke Bruna Bjelinskog i Mozartov Koncert za rog i orkestar u Es-duru, br. 2, KV 417, Koncertna dvorana Lisinski tu večer reklamira isključivo kao nastup - Johna Malkovicha!

Naime, treća stavka na programu te večeri bit će 23 minute dugi Koncert za glasovir i gudače Alfreda Schnittkea, koji će uz VKO izvesti i pijanistica Anastasia Terenkova, dok će Malkovich interpretirati Izvještaj o slijepima, ulomak iz romana O junacima i grobovima argentinskog pisca Ernesta Sabata.

Riječ je o projektu s kojim Malkovich turira po svijetu već dvije godine, a premijerno ga je izveo 13. travnja 2015. uz pijanisticu Kseniju Kogan s kojom je već surađivao 2012. na Technobohemians. U međuvremenu je Kogan zamijenila mlada Terenkova s kojom Malkovich dijeli i booking agenta, kojemu je - kako smo već pisali ovdje - KD Lisinski samo za predujam (!) ovog nastupa isplatio 143.000,00 kn.

Kao da već to nije dovoljno, na službenim web stranicama KD Lisinski večer se reklamira kao John Malkovich, pripovjedač, a u samoj programskoj tablici ni riječju ne spominje Radovana Vlatkovića!

Ista je stvar i sa službenim Facebook eventom Lisinskog:

 

Da nije riječ o slučajnosti ili propustu, već o namjeri uprave Lisinskog da jednog od ponajboljih svjetskih glazbenika tretira kao statista, pokazuje i vijest o koncertu objavljena na službenim web stranicama dvorane 24. srpnja, u kojoj se ime Radovana Vlatkovića uopće ne spominje!

Ova malograđanska marketinška politika Lisinskog očito se isplatila, jer je interes za koncert golem - nema čini se tko ne bi htio čuti Malkovicha kako pripovjeda.

Za Vlatkovića veliki dio njih ionako nikad nije ni čuo, a uprava Lisinskog brine se - eto - da tako i ostane.

 

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI