Naslovnica > PREDSTAVE > Mjuzikl Pacijenti

Mjuzikl Pacijenti

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Projekt koji je već i na papiru imao sve predispozicije da postane najveći hrvatski kazališni blockbuster svih vremena, uz pomoć #TLZP za svoju (tržišnu) bućnost ne mora brinuti. Huljić + Gavran + Barberić + Hegedušić + Kedžo.
autorski tim funkcija
Nikola Tuškaninspicijent
Sonja Mrnjavčićinspicijent
Vjekoslava Huljićautor stihova
Laura Buljanmajstor maske
Filip Gjud glazbeni ravnatelj
Tadija Kolovrat izvršni producent
Slavica Motušić kostimograf
Igor Weidlichdramaturg
Igor Barberićredatelj
Tonči Huljićskladatelj
Marta Crnobrnjascenograf
Marino Frankolaoblikovatelj svjetla
Miro Gavranlibretist
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla

Doktor Lovro ravnatelj je privatne ludni… psihijatrijske klinike. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show businessa i pobjegla na osamljeni otok. Ali Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert ima neke svoje planove. S doktorom Lovrom u njegovoj klinici sklapa "luđački" profitabilan poslovni dogovor. Sudbina će tako umiješati prste i spojiti Valentinu i naivnog doktora Lovru.

Valentina, poznata po svojoj humanitarnoj duši, počinje raditi s pacijentima, šarolikim društvom koje čine alkoholičarka, narkoleptični psihopat te slave gladni majka i sin. Cilj je jasan – pomoći im da se izliječe tako što će opjevati svoje psihičke tegobe. No Robert ima druge planove: bez njihova znanja sve staviti na male ekrane, prijevarom vratiti Valentinu na scenu, a pritom i dobro zaraditi.

Kako će Lovro reagirati kad dozna Robertove skrivene namjere? Hoće li Valentina s pacijentima uspjeti pripremiti koncert i zadržati anonimnost i duševni mir? Hoće li Robertova vizija modernog i bešćutnog show businessa progutati i pregaziti sve te raspjevane žitelje psihijatrijske klinike? Saznat ćete pogledate li mjuzikl Pacijenti.

Usput ćete saznati i da u nas generalno prihvaćena teza kako je kazalište skup i neisplativ 'sport' nikako ne stoji, naročito kad koketira s estradom.

Naime, poučen inozemnom praksom i u najmanju ruku impresivnim podacima o zaradi i ROI mjuzikl projekata, u jedan se takav odlučio upustiti i sam Tonči Huljić nesumnjivo najuspješniji čovjek u domaćem showbusinessu. Pri tome ništa nije prepustio slučaju, pa je za libretista angažirao Miru Gavrana, a za redatelja Igora Barberića. Pisanje stihova za songove Huljić je pak, očekivano, prepustio supruzi.

Već su i prve najave njihova zajedničkog kazališnog projekta, mjuzikla Pacijenti,  izazvale golemo zanimanje javnosti, a potom je je na red došla i intenzivna medijsko / reklamna kampanja, objavljivanje singlova iz predstave te u samoj završnici priprema za premijeru - emisija Tvoje lice zvuči poznato u kojoj su se kao favoriti već nakon par epizoda zasluženo iskrastalizirali ni manje ni više nego glavni protagonisti Pacijenata - Hana Hegedušić i Damir Kedžo. Svakome tko misli da su se u tom showu našli slučajno, savjetujemo da još jednom razmisli.

Bez obzira na to kako kritika bude ocijenila umjetničke dosege mjuzikla Pacijenti, tržišno - već je sad jasno - teško da može omanuti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter