Naslovnica > PREDSTAVE > Mjuzikl Pacijenti

Mjuzikl Pacijenti

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Projekt koji je već i na papiru imao sve predispozicije da postane najveći hrvatski kazališni blockbuster svih vremena, uz pomoć #TLZP za svoju (tržišnu) bućnost ne mora brinuti. Huljić + Gavran + Barberić + Hegedušić + Kedžo.

Doktor Lovro ravnatelj je privatne ludni… psihijatrijske klinike. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show businessa i pobjegla na osamljeni otok. Ali Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert ima neke svoje planove. S doktorom Lovrom u njegovoj klinici sklapa "luđački" profitabilan poslovni dogovor. Sudbina će tako umiješati prste i spojiti Valentinu i naivnog doktora Lovru.

Valentina, poznata po svojoj humanitarnoj duši, počinje raditi s pacijentima, šarolikim društvom koje čine alkoholičarka, narkoleptični psihopat te slave gladni majka i sin. Cilj je jasan – pomoći im da se izliječe tako što će opjevati svoje psihičke tegobe. No Robert ima druge planove: bez njihova znanja sve staviti na male ekrane, prijevarom vratiti Valentinu na scenu, a pritom i dobro zaraditi.

Kako će Lovro reagirati kad dozna Robertove skrivene namjere? Hoće li Valentina s pacijentima uspjeti pripremiti koncert i zadržati anonimnost i duševni mir? Hoće li Robertova vizija modernog i bešćutnog show businessa progutati i pregaziti sve te raspjevane žitelje psihijatrijske klinike? Saznat ćete pogledate li mjuzikl Pacijenti.

Usput ćete saznati i da u nas generalno prihvaćena teza kako je kazalište skup i neisplativ 'sport' nikako ne stoji, naročito kad koketira s estradom.

Naime, poučen inozemnom praksom i u najmanju ruku impresivnim podacima o zaradi i ROI mjuzikl projekata, u jedan se takav odlučio upustiti i sam Tonči Huljić nesumnjivo najuspješniji čovjek u domaćem showbusinessu. Pri tome ništa nije prepustio slučaju, pa je za libretista angažirao Miru Gavrana, a za redatelja Igora Barberića. Pisanje stihova za songove Huljić je pak, očekivano, prepustio supruzi.

Već su i prve najave njihova zajedničkog kazališnog projekta, mjuzikla Pacijenti,  izazvale golemo zanimanje javnosti, a potom je je na red došla i intenzivna medijsko / reklamna kampanja, objavljivanje singlova iz predstave te u samoj završnici priprema za premijeru - emisija Tvoje lice zvuči poznato u kojoj su se kao favoriti već nakon par epizoda zasluženo iskrastalizirali ni manje ni više nego glavni protagonisti Pacijenata - Hana Hegedušić i Damir Kedžo. Svakome tko misli da su se u tom showu našli slučajno, savjetujemo da još jednom razmisli.

Bez obzira na to kako kritika bude ocijenila umjetničke dosege mjuzikla Pacijenti, tržišno - već je sad jasno - teško da može omanuti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter