Naslovnica > VIJESTI > 10. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa ‘Mia Čorak Slavenska’

10. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa ‘Mia Čorak Slavenska’

Deseto hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa 'Mia Čorak Slavenska' se održava 19. i 20. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka.
Share on facebook
Share on twitter

Ovo jubilarno izdanje natjecanja posebno je po tome što se održava  u godini u kojoj se obilježava 100 godina od rođenja Mie Čorak Slavenska, prve hrvatske primabalerine.

Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora.

Natjecanja, seminari, radionice te susreti mladih plesača i njihovih mentora imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, navikavanju javne nastupe i podizanju kvalitete izvedbe darovitih pojedinaca u baletu.

Hrvatska glazbena mladež u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, organizira Natjecanje Mia Čorak Slavenska, čime se želi stimulirati interes mladih ljudi za suvremeni ples – kako u smislu aktivnog i profesionalnog plesanja, tako i u smislu stvaranja educirane publike umjetničkih sadržaja. Svoje ime - Mia Čorak Slavenska – natjecanje je dobilo prema najslavnijoj hrvatskoj baletnoj umjetnici, a održava se svake druge godine.

Svi zainteresirani uz prethodnu najavu mogu prisustvovati natjecanju i Gala koncertu - nastupu pobjednika ovog natjecanja. Broj mjesta je ograničen.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI