Odabrani najbolji hrvatski mladi plesači suvremenog plesa

Mia Čorak Slavenska, natjecanje mladih plesača u dobi od 6 godina na više, održano je po jedanaesti put. [FOTO GALERIJA]

  

U organizaciji Hrvatske glazbeni mladeži, te okupljenih 57 sudionika iz cijele Hrvatske, natjecanje se održalo uz veliku potporu i suradnju s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, Centrom za kulturu Trešnjevka i partnerom ArtHill agencijom

Najbolja plesačica natjecanja Mia Čorak Slavenska, koje se ove godine održalo po jedanaesti puta je Elena Beganović iz Velike Gorice, odlučili su članovi žirija u sastavu: Desanka Virant, Zagorka Živković, Jasna Čizmek Tarbuk, Branko Banković i Bosiljka Vujović Mažuran. Nagradu je uručio Dinko Bogdanić, osnivač natjecanja.

Titulu najperspektivnijeg plesača natjecanja Mia Čorak Slavenska pripala je Bruni Videka iz Splita.

Ujedno su dodijeljene nagrade najboljim plesačima u A kategorija 6 do 10 godina, B kategoriji od 11 do 13 godina, C kategoriji od 14 do 15 godina, te D kategoriji od 16 godina.

U A kategoriji svi sudionici su dobili priznanja i nije biran najbolji plesač.

Najbolja plesačica od 11 do 13 godina je Ema Šlogar iz Zagreba, u kategoriji od 14 do 15 godina titulu najbolje je ponijela plesačica Mia Bošnjak iz Velike Gorice, dok su u kategoriji od 16 godina slavili plesačica Elena Beganović (nositeljica i titule Najbolji plesač natjecanja Mia Čorak Slavenska) te plesač Marino Jakovčević iz Splita.

Natjecanju je nazočio i Remus Dimache, solist baleta HNK iz Splita, kao mentor nekolicine natjecatelja, a voditelj je u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu u  kojemu se održava svako ljeto Radionica suvremenog plesa.

Prvonagrađeni u B, C i D kategoriji dobili su za nagradu i sudjelovanje na ljetnoj Radionici suvremenog plesa 2018. godine upravo u Grožnjanu.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.