Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Kurspahić će u Teatru &TD imati premijeru, no ne nužno i reprize

Kurspahić će u Teatru &TD imati premijeru, no ne nužno i reprize

Samo dan nakon premijere najnovije predstave Mirana Kurspahića u Teatru &TD, cijeli Studentski centar će po svoj prilici stupiti u štrajk.
Share on facebook
Share on twitter

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom Studentskom centru (SC) najavili su štrajk za srijedu, 16. studenoga, jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor (KU), te su poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Predsjednica sindikalnog pregovaračkog odbora Biserka Sertić podsjetila je na konferenciji za novinare da su kolektivni pregovori počeli u lipnju prošle godine, a 14. srpnja ove godine, nakon 13 sastanaka, usuglašen je i obostrano prihvaćen tekst KU-a. No, nakon sjednice Sanacijskog vijeća SC-a, 12. rujna, stigla je pisana odluka u kojoj se kaže da KU mogu potpisati samo nakon završetka sanacije, što Sertić ocjenjuje apsurdnim jer, nakon sanacije, više neće biti Sanacijskog vijeća.

Iz Kulture promjene SC potvrdili su nam kako će se dan prije štrajka održati premijera predstave Teror tolerancije, ali kako njezine reprize dan kasnije, a moguće ni drugih biti neće.

Sanacijski  upravitelj Studentskog centra (SC) u Zagrebu Mirko Bošnjak poručio je pak danas kako nema opravdanog razloga najavom štrajka uznemiravati studente i radnike SC-a Zagreb u kojem, kaže, unatoč postupku sanacije, prava radnika nisu ugrožena - plaće se isplaćuju na vrijeme.

"SC Zagreb, kao poslodavac, nije prekinuo postupak kolektivnog mirenja. Postupak kolektivnog mirenja prekinuli su jednostrano sindikati. U komunikaciji sa sindikatom pokušavamo smiriti tenzije i nastaviti  postupak kolektivnog mirenja", istaknuo je Bošnjak.

Tvrdi kako "nema opravdanog razloga najavom štrajka uznemiravati studente i radnike SC-a Zagreb. Studentski centar postoji zbog studenata i obavezni smo studentima pružiti kvalitetnu uslugu".

Sindikalisti se, međutim, ne slažu s njim, a čini se da mu baš u potpunosti ne vjruje ni ministar znanosti, dr. sc. Pavo Barišić, koji je danas sindikalne predstavnike pozvao na hitan sastanak u ponedjeljak.

O ishodu tog sastanka ovisi i štrajk u Sc, pa tako i realizacija svih programa Kulture promjene planiranih za 16. studeni i dane nakon istog.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI