Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Prvi potez novog vodstva Kulture SC: amaterizacija i de-digitalizacija

Prvi potez novog vodstva Kulture SC: amaterizacija i de-digitalizacija

Novo vodstvo Kulture Studentskog centra konačno je povuklo neki konkretan programski potez. Raspisalo je natječaj bez kriterija, a na koji se možete javiti samo poštom.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon smjene Nataše Rajković te time prouzročenih ostavki kreatorica programa, Davorke Begović i Silvije Stipanov, nova uprava Kulture Studentskog centra konačno je napravila prvi konkretan korak iz kojeg se može iščitati smjer u kojem planira djelovati.

Objavljen je, naime, Javni poziv za predlaganje programa, a sve uz krilaticu Neka bude Program kulture u SC-u – izlog studentske kreativnosti!

U tekstu natječaja (a koji na koncu ovog teksta prenosimo u cijelosti), studenti se pozivajuna suradnju pri osmišljavanju i realizaciji kulturnih projekata, programa i srodnih sadržaja. Problem je, međutim, što su državni i gradski natječaji za financiranje javnih potreba u kulturi - zaključeni, pa nije jasno s kojim i kakvim budžetom nova uprava Kulture SC planira financirati programe koje im studenti eventualno predlože.

Još je manje jasno po kojim će se kriterijima prijave vrednovati, jer oni nisu navedeni u tekstu natječaja, niti igdje drugo. Nisu poznati ni tehnički gabariti, eventualna financijska i druga ograničenja.  Dapače, ako su vam za prijavu potrebne dodatne informacije na raspolaganju vam nije ni web stranica ni neki dokument za preuzimanje, već - broj mobilnog telefona.

Ali ni to nije sve. Najbizarnija stavka natječaja jest činjenica da se prijave mogu slati isključivo poštom ili urudžbiranjem u samom SC. I sve to u 21. stoljeću.

Ili kako kaže popularni hashtag: #samoreforme.

***

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA
Pozivamo sve studentice i studente, studentske udruge, umjetničke akademije, fakultete u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, sve mlade ljude – na suradnju pri osmišljavanju i realizaciji kulturnih projekata, programa i srodnih sadržaja.  Prijedloge koji se odnose na festivale, video i filmske cikluse, kazališne (izvedbene) projekte, koncerte, tribine (književne, znanstvene, društveno-kulturološki aktualne, …), izložbe, performanse, radionice, plesne projekte multimedijalne i multidisciplinarne projekte, dramske i književne tekstove te općenito na kulturne programe svih rodova, vrsta i žanrova.

Prijave naslovljene na Ured Kulture u zatvorenoj omotnici s naznakom Poziv za predlaganje programa predaju se u Pisarnici Studentskog centra u Zagrebu ili poštom na adresu:
Sveučilište u Zagrebu - Studentski centar u Zagrebu
Ured Kulture
Zagreb, Savska cesta 25
Napomena: „NE OTVARATI“
Rok za podnošenje prijava je 17. prosinca 2018. godine za realizaciju u ak. god. 2018./2019.
Za dodatne obavijesti kontaktirajte na  00 385 95 4593 110.
Selekciju projekta provest će PROGRAMSKO VIJEĆE ZA KULTURU STUDENTSKOG CENTRA U ZAGREBU. Odabrani programi realizirat će se u suradnji predlagatelja i SC-a, u prostorima i na lokacijama Studentskog centra u Zagrebu kao dio kulturne ponude i programa  Kulture SC-a.
Neka bude Program kulture u SC-u – izlog studentske kreativnosti!

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE