ZKM u Užicu

Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom ‘Hinkemann’ na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu „Bez prijevoda“ u Užicu.

  

Predstava Hinkemann nastala po drami Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, gostuje  u petak 11. studenoga na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu „Bez prijevoda“ u  Narodnom pozorištu Užice. Festival je započeo 7. i traje do 14. studenoga, a pod ovogodišnjim motom/sloganom „Ovo je vrijeme iskočilo iz zgloba“ bit će izvedene predstave iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Izbornik festivala je Bojan Munjin.

Predstava Hinkemann hit je predstava ZKM-a i do sada je gostovala u svim državama u okruženju.  Ovjenčana je i ove godine Nagradom za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, a nakon Košica u Slovačkoj, gostovala je na 31. Gavelinim večerima gdje je dobila nagradu za najbolju predstavu cjelini, dok su nagrade dobili i Igor Vuk Torbica te Ozren Grabarić.

Nominirana je u tri kategorije za dodjelu ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta i to: kao najbolja predstava u cjelini, Igor Vuk Torbica za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje te Rakan Rushaidat za najbolju glavnu mušku ulogu.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.