Search
Close this search box.

Kazalište Trešnja pokreće program afirmacije mladih autora

Jednom mjesečno u večernjem terminu priliku da se predstave publici, ali i mogućim poslodavcima, dobit će mladi glumci i redatelji, počevši od onih koji su još na Akademiji ili su je netom završili.

Prva predstava tog novog programa nazvanog Četvrtak u Trešnji jest praizvedba teksta Kod Peregrinovih Valentine Galijatović u režiji Paola Tišljarića, koja nastaje u suradnji kazališta Trešnja i Umjetničke organizacije THEARTE.

Valentina Galijatović je 2013. godine za tekst Kod Peregrinovih  dobila II. Nagradu za dramsko djelo Marin Držić, a u njemu analizira hijerarhiju i erotizam u suvremenoj obitelji.

"Da su Peregrina i Peregrin stihovi, ne bi se rimovali. Peregrinove upoznajemo na dan kada Evi  Peregrin poštom na kućnu adresu stižu autorski primjerci njene prve zbirke poezije Dok piramide propadaju. Tek pristigla zbirka pjesama za bračni par koji živi dosadnu svakodnevicu olinjalog para, otvori bujicu pitanja na koje je teško dati odgovor. Peregrina je pjesme posvetila muškarcu, ali taj muškarac nije njen suprug. U duhovitom raspletu, priča dobiva sumorni epilog o banalnosti ljudske naravi. ", stoji među inim u najavi predstave u kojoj igraju
Ivana Boban, Luka Dragić, Jure Radnić, Marija Šegvić i Silvio Mumelaš.

Premijera će se zbiti u Trešnji, u četvrtak 17. studenoga 2016. u 19.30.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE